Lyssna

Östra Bygården i Landvetter

Besöksförbud med vissa undantag

På grund av coronapandemin råder besöksförbud tills vidare. Även andra anpassningar i verksamheten har gjorts och därför stämmer inte all information här på webbsidorna i nuläget.

Mycket är sig likt på boendet, men samtidigt inte. Personalen tar promenader med brukarna och hjälper till att möjliggöra kontakt med anhöriga via telefon, videosamtal och annan teknik. Tack vare en plexiglasruta kan brukarna träffa sina anhöriga utomhus via förbokade besök. Undantag från besöksförbudet kan göras i livets slutskede eller om brukaren är mycket orolig. Undantag kan också göras om besökande kan uppvisa ett positivt, godkänt antikroppstest. I samtliga undantagsfall är det boendets enhetschef som beslutar och detta beslut kan inte överklagas. 

Läs mer om hur coronapandemin påverkar verksamheterna

Östra bygården

Östra Bygården ligger bredvid Bygårdens äldreboende i Landvetter.

Östra Bygården är ett äldreboende för demenssjuka personer. Boendet ligger i södra Landvetter och har under 2017 byggts till med bland annat fler lägenheter och en grönskande innergård.

Boendet rymmer 22 lägenheter i markplan med tillgång till trädgård, ett stort gemensamt kök/vardagsrum och generösa personalytor.

Här arbetar undersköterskor och ansvarig enhetschef. Det finns även tillgång till sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut och fritidsassistent efter överenskommelse. Gemensamt ansvarar vi för att brukarna och deras anhöriga ska känna sig trygga med den omsorg och vård som ges.

Hur du ansöker om en plats

Det är kommunens biståndshandläggare som utreder vem som har behov av plats på ett äldreboende. För information eller för att ansöka om en lägenhet på något av kommunens boenden ska du vända dig till kontaktcenter på 031-724 62 00.

Servicegaranti

Härryda kommun garanterar en plats i särskilt boende inom tre månader
efter fattat beslut. I de fall en plats i särskilt boende inte kan erbjudas
inom tre månader kompenseras brukaren med två månaders fri hemtjänst. Läs mer om servicegarantin, vad som ingår och när den gäller. Särskilt boende servicegaranti

Kontakt

Åsa Modig, enhetschef
031-724 86 95länk till annan webbplats
asa.modig@harryda.se

Ingela Olsson, samordnare
031-724 86 66 ingela.m.olsson@harryda.se

Frida Johansson, administratör
031-724 84 70 frida.johansson01@harryda.se

Besöksadress:
Östra Bygården
Byvägen 10B
438 36 Landvetter

031-724 84 40
Fax: 031-724 84 46

Postadress:
Härryda kommun
Östra Bygården
435 80 Mölnlycke

kontaktcenter@harryda.se

Karta till Östra Bygårdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Detta händer på Facebook

Relaterad information