Kontakt
Lyssna

Volontärcentral

Vill du engagera dig i frivilligt socialt arbete för äldre?

Till Volontärcentralen kan du vända dig om du vill bli volontär eller om du vill ha hjälp av en volontär. Volontärcentralen är ett förmedlingskontor som länkar samman volontärer och uppdragsgivare. Volontärcentralen i Härryda förmedlar kontakter först och främst till uppdrag som är till gagn för äldre.

Volontärcentralen finns i Landvetter på Idrottsvägen 4b. 

Att vara volontär

En volontär är en person som har tid och lust att göra en insats — oavlönat utanför sin egen familj. Som volontär i Härryda kommun är du med och skapar nytta och glädje för äldre människor i din kommundel. Att vara volontär är lika mycket en fråga om att ge som att få. Samtidigt som du skänker av din tid får du mycket tillbaka. Du som volontär ersätter aldrig personal utan din insats är ett komplement och går "hand i hand" med det arbete som utför av personal.

Ansökan och antagningen går i stort sett till som vid en anställning med en intervju för att vi vill hitta rätt person till rätt uppdrag.
 
Vill du anmäla dig?
Ring volontärcentralen
031- 724 84 31
VolontärbroschyrPDF

E-TJÄNST, GÖR EN INTRESSEANMÄLAN SOM VOLONTÄR

Få hjälp av en volontär

Om du är äldre och önskar hjälp av en volontär kan du vända dig till volontärcentralen. Volontärer ger stöd i olika former så som att vara följeslagare till ex apotek, bibliotek, affär. En volontär kan komma på besök i hemmet, vara sällskap på promenader och utflykter eller kan vara någon att umgås med.
 
Är du intresserad av hjälp?
Ring volontärcentralen 
031-724 84 31
Broschyr om VolontärhjälpPDF

Kontakt

Marie Löwenberg, volontärsamordnare
031-724 65 46
marie.lowenberg@harryda.se

Helena Heineman, volontärsamordnare
0732-59 42 28
helena.heineman@harryda.se