Till innehållet

Nytt: flexstudera till undersköterska

Nyhet publicerad: 28 apr 2023

" Undersköterska flex" är ett nytt sätt att plugga till undersköterska eller vårdbiträde på. Utbildningarna, som är på fyra respektive två terminer med start i augusti.

Vårdpersonal och brukare på promenad.

Foto: Anna Sigvardsson

Flexstudier innebär att undervisningen sker en dag i veckan i skolan, resten sker på egen hand hemifrån via datorn eller i Vuxenutbildningens studiehall. Under några veckor sker studierna ute på en arbetsplats, så kallad arbetsplatsförlagt lärande (APL). Utbildningen till undersköterska är på 1 500 poäng och pågår under fyra terminer och utbildningen till vårdbiträde är på 800 poäng och pågår under två terminer. Båda utbildningarna startar i augusti.

Stora chanser till jobb efter avslutad utbildning

Efter genomförd utbildning kan du bland annat arbeta inom äldreomsorg, funktionsstöd, psykiatri eller på sjukhus. Inom Härryda kommun har vi stort behov av undersköterskor och vårdbiträden och efter avslutade studier har du goda möjligheter att få arbete hos oss.

Ansök senast 21 juni

Vuxenutbildningen ligger centralt i Mölnlycke. Skolan är certifierad inom vård- och omsorgscollege, vilket är en kvalitetsgaranti för dig som student.
Ansökan är öppen till och med 21 juni.
Information om utbildningen och ansökan Länk till annan webbplats.

Kontakt

Maria Arnesson, studie- och yrkesvägledare

Mina Jordan, studie- och yrkesvägledare

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt