Till innehållet

Ta del av vårt föräldrastöd

Nyhet publicerad: 29 jan 2024

Hos Familjehuset i centrala Mölnlycke kan du få råd och stöd i din föräldraroll. Här erbjuds både enskilda samtal och familjesamtal. Du kontaktar Familjehuset enkelt via sms, telefon, mejl eller kontaktformulär.

	 Mamma låter dotter tända värmeljus vid köksbord.

Träffar och kurser i vår

Familjehuset genomför ett antal träffar och kurser för dig som är förälder. I vår erbjuds följande:

Prata föräldraskap med andra föräldrar

Bolla frågor och utmaningar i föräldraskapet med andra föräldrar. Ni bestämmer själva vad ni vill prata om och familjebehandlare finns med som bollplank. 21 mars, 11, 18, 25 april kl 17–18.30, Wendelsvägen 11 i Mölnlycke.

ABC-träffar för dig med barn som är 3–6 år eller 6–12 år

Träffarna fokuserar på hur relationen mellan dig och ditt barn kan stärkas och hur onödiga bråk i vardagen kan undvikas. Du får också reflektera över ditt föräldraskap och efter varje tillfälle får du en hemuppgift. För dig med barn 3–6 år: 1, 8, 22, 29 februari kl 17–19.30, Hönekullavägen 15. För dig med barn som är 6–12 år planeras för träffar längre fram i vår.

Trygghetscirkeln – digitalt föräldrastöd

Du får hjälp med att utveckla ditt föräldraskap och identifiera vad du har med dig sedan tidigare. Vi går också igenom hur du kan hitta ett förhållningssätt som kan hjälpa ditt barn att känna trygghet och utveckla en god självkänsla. Träffarna sker digitalt och vi varvar gruppsamtal med film och teori. För dig med barn 0–12 år: 13, 27 mars, 10, 24 april, 7, 21 maj, 4 juni kl 17–18.30.

Stöd till barn och föräldrar vid separation*

För barn: Gruppverksamhet för barn, 6–8 år, vars föräldrar har separerat. Tillsammans med andra barn får de möjlighet att bearbeta sina känslor och upplevelser.
5, 19 och 25 mars, 2 april klockan 16–17.30, Sankt Lukas lokaler i Mölndal.
För föräldrar: ”Barn i föräldrars fokus” (BIFF) vänder sig till föräldrar som håller på att separera eller har separerat och har svårt att komma överens om vårdnad, boende och umgänge.
19 februari, 13 och 26 mars, 23 april klockan 16.30–18.30, Sankt Lukas lokaler i Mölndal.
* Genomförs av Sankt Lukas i Mölndal på uppdrag av Härryda kommun

För dig som har ett barn/ungdom med funktionsnedsättning och/eller psykisk ohälsa

I anhörigstöds vårprogram finns en mängd föreläsningar, samtalsgrupper, kurser med mera som vänder sig till dig som har ett barn/ungdom med funktionsnedsättning
och/eller psykisk ohälsa.

Anhörigstöd - Härryda kommun (harryda.se)

Information och anmälan till samtliga kurser och träffar

Kurser/träffar för föräldrar - Härryda kommun (harryda.se)

Kontakta Familjehuset

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt