Till innehållet

Kommunen kräver åtgärdsplan av Attendo Säteriet

Attendo Säteriet
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte akuellt längre.
Nyhet publicerad: 19 jul 2022

Härryda kommun genomför en avtalsuppföljning gällande äldreboendet Attendo Säteriet. Uppföljningen visar att det finns brister i verksamheten och kommunen kräver därför att Attendo Säteriet tar fram en åtgärdsplan som säkerställer att bristerna åtgärdas.

Sedan januari i år driver Attendo ett särskilt boende för äldre i Säteriet, Mölnlycke. Attendo driver boendet på uppdrag av Härryda kommun genom ett upphandlat avtal, med kommunen som huvudman. Som huvudman ansvarar kommunen för att kontrollera och följa upp verksamhet som drivs av privata utförare.

Utredning efter framkomna brister

Efter att ha tagit del av synpunkter och rapporter om brister i verksamheten från olika källor har Härryda kommun genomfört en uppföljning av avtalet. Kommunen har haft möten med Attendo Säteriets ledning, begärt och fått tillgång till relevanta dokument för uppföljning, pratat med chefer och andra personer i verksamheten och haft möte med den vårdcentral som är kopplad till boendet. Bristerna som framkommit rör både omvårdnad och patientsäkerhet, men det finns också brister av mer formell karaktär.

Inga nya placeringar på boendet innan åtgärder genomförts

Utifrån resultatet av avtalsuppföljningen har Härryda kommun inte gjort några nya placeringar av boende på Attendo Säteriet. Placeringsstoppet på boendet gäller tillsvidare.

Kommunens krav på åtgärdsplan med information om avtalsrättsliga följder meddelades Attendo Säteriet den 28 juni. Boendet ska senast den 8 augusti inkomma med åtgärdsplanen som ska redovisa hur bristerna ska åtgärdas samt hur det långsiktiga kvalitetsarbetet ska förbättras.

Härryda kommun har tagit emot åtgärdsplanen och arbetar med att gå igenom och bedöma den.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkter



Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt