Till innehållet

Hushåll får information om Brottsofferjouren

Nyhet publicerad: 08 mar 2023

Helgen 11-12 mars får Härryda kommuns invånare en informationsfolder om Brottsofferjouren i brevlådan.
- Syftet är att sprida information om det kostnadsfria stöd som Brottsofferjouren erbjuder personer som utsatts för eller bevittnat brott, säger Marie-Louise Gill, ordförande i Brottsofferjouren Storgöteborg.

Brottsofferjouren Storgöteborgs ordförande, Marie-Louise Gill i samband med ett föredrag i Mölnlycke kulturhus om bedrägerier.

Brottsofferjouren Storgöteborg är en ideell organisation som stöttar dig som utsatts för brott. Det kan till exempel handla om att informera om dina rättigheter eller ge stöd inför, under och efter en rättegång. Även anhöriga och personer som bevittnat brott är välkomna att kontakta Brottsofferjouren. Stödet är kostnadsfritt och du kan vara anonym.

Sammanfaller med polisens informationsinsats

För att öka kännedomen om Brottsofferjourens verksamhet skickas en informationsfolder ut till alla hushåll i Härryda kommun i slutet av vecka tio. Utskicket sammanfaller med polisens informationssatsning där alla över 70 år får ett vykort med information om hur de kan undvika bedrägeriförsök.
- Att förebyggande råd och information om vart man kan vända sig för stöd förmedlas under samma tidsperiod tänker vi är positivt, säger Marie-Louise Gill.

Hoppas kunna stödja fler

Den nationella statistiken visar att ärendemängden till Brottsofferjouren totalt sett har gått ner. Vad gäller antal stödsökande från Härryda kommun har det legat på en i stort sett oförändrad nivå de senaste åren.
- Vi hoppas att fler stödsökanden ska hitta till oss, dels genom olika marknadsföringsinsatser, dels genom ökad förmedling från polisen. Om den brottsutsatte tackar ja till stöd från Brottsofferjouren så förmedlar polisen ärenden till oss. Även vittnen informeras numera och förhoppningsvis leder det till att fler erbjuds och mottar stöd, säger Marie-Louise Gill.

Utskick testas i Härryda kommun

I Brottsofferjouren Storgöteborg ingår förutom Härryda, även Göteborg, Partille, Mölndal och Kungälv.
- Vi arbetar aktivt med att göra oss kända i alla kommuner och idén om ett hushållsutskick kom från vår kontaktperson i Härryda kommun och därför väljer vi att testa denna typ av marknadsföring just här, säger Marie-Louise Gill.

Hos Brottsofferjouren Storgöteborg finns det idag 40 ideellt verksamma stödjare. En stor del av stödet erbjuds via telefon men även fysiska möten erbjuds för dem som föredrar det.

Läs mer om Brottsofferjourens verksamhet Länk till annan webbplats.
Informationsfolder som skickas ut till Härryda kommus hushåll Pdf, 2.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Jourtelefon, öppen vardagar klockan 9-15

Övrig tid, ring Brottsofferjourens gemensamma telefoncentral

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt