Till innehållet

Föräldrastöd i olika former erbjuds i höst

Nyhet publicerad: 10 aug 2023

Vill du få stöd i hur du kan hantera konflikter med ditt barn? Få tips och råd om hur er relation kan stärkas? Prata med andra föräldrar om föräldraskap? Anmäl dig till någon av våra kostnadsfria kurser/träffar i höst.

Mamma, barn och hund bland höstlöv

Foto: Susanne Kronholm

Härryda kommun erbjuder olika former av föräldrastöd. Till Familjehuset i centrala Mölnlycke kan du alltid vända dig för stöd och råd. Här erbjuds både enskilda samtal och familjesamtal.
Familjehuset – information och kontakt

Under hösten erbjuds även ett antal kurser/träffar. Samtliga är kostnadsfria och leds av familjebehandlare.

Föräldragrupp

Vill du prata om hur det är att vara förälder med andra föräldrar? Tycker du att det pratas för lite om det jobbiga i föräldraskapet? Då kan du anmäla dig till en grupp där ni föräldrar själva bestämmer innehållet utifrån vad som är viktigt och meningsfullt för er. Gruppen består av fem till tio föräldrar som träffas fyra gånger under hösten.

ABC-kurs

Under kursen får du reflektera över ditt föräldraskap men du får också konkreta tips på hur du kan undvika bråk i vardagen. Kursen varvar information och diskussion med övningar och filmer. Till varje träff får du en uppgift att arbeta med hemma. Kurserna vänder sig till dig som har barn i åldern tre till sex år.

Barn i föräldrars fokus (BIFF) - för separerade föräldrar

Kursen vänder sig till föräldrar som är håller på att separera alternativt har separerat och som är i konflikt rörande vårdnad, boende och/eller umgänge. Tillsammans med andra föräldrar diskuterar vi och tar del av hur barn påverkas och reagerar vid föräldrars separation. Huvudfrågan är: Vad kan jag som förälder göra för att underlättaför mitt barn? Under kursens fyra tillfällen varvas teori med gruppdiskussioner.
Information och anmälan till kurser/träffar för föräldrar

Träffar för barn till separerade föräldrar

Under hösten och våren erbjuds gruppverksamhet för barn, vars föräldrar har separerat. Tillsammans med andra barn i samma ålder får barnen möjlighet att bearbeta sina känslor och upplevelser.
Information och anmälan till träffar för barn

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt