Till innehållet

Pia Alhäll blir ny kommundirektör i Härryda kommun

Nyhet publicerad: 21 dec 2022

Nu är det klart vem som blir ny kommundirektör i Härryda kommun när nuvarande kommundirektör Peter Lönn går i pension. Hon heter Pia Alhäll och har i dag motsvarande roll i Falköpings kommun. Pia Alhäll som har lång erfarenhet av ledarskap och kommunal verksamhet börjar preliminärt sin anställning i Härryda kommun innan sommaren.

Pia Alhäll. Foto: Falköpings kommun

Pia Alhäll. Foto: Falköpings kommun

Beslutet om ny kommundirektör fattades under ett extrainsatt kommunstyrelsemöte på onsdagskvällen, den 21 december. I en kommentar säger Per Vorberg (M), kommunstyrelsens ordförande att han är väldigt glad över att Pia Alhäll blir den som får axla uppdraget.

- Vi är säkra på att Pia med sina erfarenheter och kompetens kommer tillföra fortsatt positiv utveckling av kommunen med ett bra och tydligt ledarskap, säger han och får medhåll av Patrik Linde (S), vice ordförande:
- Pia har en gedigen erfarenhet och kommer att tillföra mycket till Härryda kommun. Det ska bli intressant att se henne fortsätta arbetet med politiken för att fortsätta utveckla kommunen i rätt riktning.

Pia Alhäll har varit kommundirektör i Falköpings kommun i tre år, innan dess arbetade hon som chef för sektor utbildning i Stenungsunds kommun. Hon har även jobbat i Partille kommun och har erfarenhet av arbete i privat näringsliv tidigare i karriären.
-Jag ser mycket fram emot kommundirektörsrollen i Härryda. Jag har alltid haft ett extra span på Härryda som varit ”lagom stor”, en mycket driftig och skicklig kommun och lyckats ligga i topp i Sverige inom många områden, säger Pia Alhäll.
- Dessutom tycker jag att samarbetet mellan kommunerna inom Göteborgsregionen är fantastiskt. Jag var mycket engagerad i olika sammanhang under de åren jag jobbat inom Göteborgsregionen, säger hon.

Pia Alhäll beräknas tillträda som kommundirektör innan sommaren.

Kontakt

Per Vorberg, kommunstyrelsens ordförande (M)

Patrik Linde, kommunstyrelsens vice ordförande (S)

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt