Till innehållet

Budget i fokus på kommunfullmäktiges möte 13 juni

Nyhet publicerad: 05 jun 2024

Välkommen till årets kanske mest intressanta möte i kommunfullmäktige då politikerna berättar om och argumenterar för vilka ekonomiska prioriteringar de vill göra framöver. Följ budgetdebatten live – på plats eller digitalt där det passar dig.

Arkivbild. Marie Strid (MP) debatterar i kommunfullmäktige.

Björn Magnusson (S)

Björn Magnusson (S)

Vårens sista möte i kommunfullmäktige behandlar bland annat budgeten för 2025 och plan för perioden 2026-2029. Torsdag 13 juni klockan 17 samlas de 51 ledamöterna i Råda Rum i Mölnlycke och ordförande Björn Magnusson (S) hoppas på en intressant och givande kväll.
– Är det något fullmäktigemöte som kan vara extra intressant att följa som invånare så är det just budgetmötet. Kommunens budget är det viktigaste som vi fattar beslut om för det berör alla i Härryda kommun, säger Björn Magnusson (S).

I år har ni föreslagit ett något ändrat upplägg, vad är skillnaden?

– Tidigare har alla partier hållit ett inledningsanförande. Det tar rätt lång tid och blir lite rörigt med de olika budgetförslagen. Nu föreslår vi att de inlämnade budgetförslagen istället först presenteras och därefter börjar debatten. Det blir förhoppningsvis tydligare för lyssnarna vad de olika förslagen står för och vilka skillnaderna är. Vi hoppas också att debatten blir intressantare att lyssna på.

Vad ser du mest fram emot?

– Det kommer att bli intressant att lyssna på partiernas ingångar i de frågor som är viktiga för kommuninvånarna. Det är självklart så att alla partierna vill att Härryda ska vara en bra kommun att leva i, men man kan ha olika syn på vilket sätt och hur man ska nå dit. Särskilt intressant tror jag att skolfrågan och miljöfrågan kommer att vara där kommunen har högt ställda mål.

Övriga ärenden, i urval:

  • Rapport om social hållbarhet från beredningen för framtidens välfärd och samhällsutveckling

Motioner som besvaras:

  • Gångbro över Säterivägen
  • HBTQI-certifiering
  • Cykelplan
  • Kostnadstak inom färdtjänsten

Handlingar

Hela ärendelistan och samtliga handlingar finns även tillgängliga i kommunhuset vid Råda torg i Mölnlycke. Protokollet publiceras cirka en vecka senare. Webbsändningen finns även tillgänglig i efterhand.

Kontakt

Alice Holmer Lazar, sekreterare i kommunfullmäktige

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt