Till innehållet

Årets pristagare är utsedda

Nyhet publicerad: 15 maj 2024

Nu är det klart vilka som tilldelas årets priser inom allt från hållbarhet och kultur till vem som blir årets föreningsprofil. Stort grattis alla!

Festlig bild med texten "Grattis årets pristagare"

Allmänheten har under hösten och våren kunnat skicka in nomineringar till kommunens olika priser. Förutom ära och diplom får pristagarna 10 000 kronor var (kulturstipenidat: 15 000 kr). Utdelningen av priser sker under nationaldagsfirandet vid Mölnlycke kulturhus 6 juni. Välkommen att vara med!

Bemötande- och tillgänglighetspris

Mottagare:

Kepa Arizala, arbetsspecialist, kreativt center, Härryda kommun

Motivering:

"Kepa arbetar som arbetsspecialist. Han coachar deltagare som saknar anknytning till arbetsmarknaden. Hans bemötande och tro på att varje människa med rätt stöd och förutsättningar kan uppnå goda personliga resultat. Hans arbetsförmåga har lett till att en hög andel av dem han coachat idag har löneanställning eller studerar. Vi ser det som en ytterst viktig uppgift i samhället. Vi önskar Kepa varmt lycka till i fortsättningen!”

Beslut av socialnämnden 8 maj.

Föreningsprofil

Mottagare:

Charlotte Johansson, Landvetter ryttarsällskap

Motivering:

“Årets pristagare har ett hjärta som klappar för både hästar och människor, framför allt för barn och unga. Hon bidrar till en levande och kreativ förening som blir en mötesplats året runt och har ett engagemang som smittar och bidrar till en meningsfull fritid för fler.”

Beslut av nämnden för utbildning kultur och fritid 7 maj.

Hbtqi-pris

Hbtqi-priset utgår på grund av att inga nomineringar kom in.

Hedersomnämnande hbtqi

Mottagare:

Saša Ðencić, kultursamordnare, Härryda kommun

Motivering:

“Regnbågsdagarna i Landvetter kulturhus är ett inslag i kommunens arbete för allas lika värde. Genom Sašas engagemang i Ung kulturstab, bidrar han till att ungas idéer och engagemang tas tillvara, förverkligas och genomförs. Fler kulturinsatser skapas av och för ungdomar genom Ung kulturstab där Regnbågsdagarna, med dess fokus på hbtqi och rätten att vara den du är, utgör en viktig del.”

Beslut av nämnden för utbildning kultur och fritid 7 maj.

Hållbarhetspris

Mottagare:

Earthbound Living AB (Åsa Magnusson och Tom Leimar)

Motivering:

“Med engagemang för de klimat- och miljöutmaningar som världen står inför har de mod och handlingskraft att satsa på en småskalig odling med biologisk mångfald och hållbar framtid som målsättning.​ Genom två nystartade rekoringar bidrar de till att främja lokal handel, en levande landsbygd och skapar förutsättningar för lokalproducerade livsmedel, vilket är helt rätt i tiden”

Beslut av kommunstyrelsen 2 maj.

Hedersomnämnande hållbarhet

Mottagare:

Anna Löfgren Adén, miljöutvecklare, måltidsservice, Härryda kommun

Motivering:

En eldsjäl som med kunskap och stor portion tålamod, envishet och målmedvetenhet bidrar till god, näringsrik mat och minskat matsvinn i kommunens verksamheter – varje dag.

Beslut av kommunstyrelsen 2 maj.

Kulturpris

Mottagare:

Bo ”Bosse” Widell och Jesper Åvall, Wendelsbergs folkhögskola

Motivering:

Tillsammans använder de sin gedigna erfarenhet av improvisation, regi, skådespeleri och pedagogik för att skapa välbesökta barnteaterföreställningar och nyårsrevyer. De berikar kulturutbudet i kommunen och ger unga skådespelare mod och kraft att stå på egna ben."

Beslut av nämnden för utbildning kultur och fritid 7 maj.

Kulturstipendium

Mottagare:

Alfred Hedbratt

Motivering:

“Alfred är uppväxt i Mölnlycke och har hunnit studera både filmregi, manus och skådespeleri. Hans kortfilm ”Spänningsskillnader” har vunnit pris i Norge, Tyskland och USA. Vi hoppas att stipendiet kan uppmuntra till ett fortsatt nyfiket och utforskande konstnärskap, i Härryda och världen.”

Beslut av nämnden för utbildning kultur och fritid 7 maj.

Kontakt

Ulrika Aebeloe - kontakt för bemötande- och tillgänglighetspris, hållbarhet och hbtqi

Terese Anthin - kontakt för föreningsprofil, kulturpris och kulturstipendium

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt