Till innehållet

Det lokala näringslivet hyllades och firades

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte akuellt längre.
Nyhet publicerad: 29 mar 2023

Näringslivskvällen i Härryda kommun är en årlig händelse som hyllar företagande och entreprenörskap i området. Priser i hela sex kategorier delades ut denna kväll, som kantades av show och underhållning av Wendelsbergs teaterensemble.

Näringslivskvällen som i år ägde rum tisdagen den 28 mars, ger lokala företagare en möjlighet att samlas och uppmärksammas för sina prestationer och framgångar under året som gått. Under kvällen delades fina priser ut till företag som har utmärkt sig inom olika kategorier, som till exempel Årets företagare, Årets unga företagare och Årets nyföretagare. Priserna är ett erkännande för företag som bland annat har visat god affärsetik, hållbarhet och socialt ansvarstagande.

Kvällens samtliga vinnare

Kvällens samtliga vinnare. Foto: Anna Sigvardsson Högborg.

Priset till Årets företagare gick till det familjeägda textilföretaget Markus Berger, Y. Berger & Co. Ett företag som arbetar aktivt med klimat- och miljöfrågor och delar med sig av sin kunskap inom hållbarhetsområdet.

- Att styra om företaget från ett klassiskt handelshus till att leverera ofta tekniskt avancerade lösningar har varit en lång och bitvis mycket tuff resa. Det känns väldigt smickrande och inspirerande att bli utnämnd till årets företagare i Härryda, säger Markus Berger vd, Markus Berger, Y. Berger & Co.

Goda samarbeten och entreprenörskap i fokus

Förutom att hylla företagande och entreprenörskap i Härryda kommun, är Näringslivskvällen också en möjlighet för kommunen att visa upp sig som en attraktiv plats att bedriva verksamhet på. Genom att stödja och främja lokala företag, kan Härryda kommun skapa ett bra och hållbart företagsklimat. Näringslivskvällen genomförs i samarbete med företagarföreningarna och ger företagare i kommunen en möjlighet att mingla och skapa nya affärsmöjligheter. 

Priser i hela sex kategorier delades ut denna kväll, som kantades av show och underhållning av Wendelsbergs teaterensemble. Under mat och mingel fanns det också möjlighet att njuta av fotoutställningen ”Landet utom sig” av en av Sveriges mest kända fotografer Lars Tunbjörk.

Årets vinnare och motiveringar 2023


Årets Företagare - Markus Berger, Y. Berger & Co

Motivering: Företaget utvecklar olika tekniska textilier och producerar bl a skyddshandskar för industrin.

Man har under året engagerat sig i både nätverk för de nya företagen i Bårhults företagspark, i ett projekt inom industriell symbios i samarbete med Chalmers industriteknik och Härryda kommun samt i ett skolprojekt - Tillsammans för Agenda 2030 - ett samarbete med åttondeklasser i Härryda kommun.

Företaget arbetar också aktivt med klimat- och miljöfrågor. Man har uppfört sin fastighet i Bårhults industriområde med hänsyn till både ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Man delar också med sig av sin kunskap inom hållbarhetsområdet och om hur det är att driva företag i Härryda kommun.

Det är med glädje vi delar ut Årets Företagare 2023 till: Markus Berger, Y. Berger & Co. Grattis!

Priset delades ut av Dan Lexö och Helene Winberg, Företagarna Härryda.

Årets företagare Markus Berger. Foto: Anna Sigvardsson Högborg. 

Årets företagare Markus Berger. Foto: Anna Sigvardsson Högborg.

Årets Utvecklingsföretag - D&A group Stylingagenten

Med ett brinnande intresse och stor passion har företaget haft en stadig tillväxt sedan starten 2007. Med digitalisering som grund erbjuds kunderna attraktiva produkter och koncept med fokus på skönhet. Årets utvecklingsföretag är D&A group som ligger bakom Stylingagenten och som nu utvecklar E-handelshuset i Landvetter.

Grattis till Andreas Anderzon och Emanuel Dagemark.

Priset delades ut av Git Petersson, Business Region Göteborg (BRG).

Årets utvecklingsföretag, från vänster Emanuel Dagemark och Andreas Anderzon

Årets utvecklingsföretag Emanuel Dagemark och Andreas Anderzon. Foto: Anna Sigvardsson Högborg. 

Årets CSR-pris (företagens sociala ansvar)
- Espresso house

Med socialt engagemang och stor samarbetsvilja har Espresso house tagit emot personer för arbetsträning, praktik, ungdomsjobb och anställning. De ser möjligheter hos varje individ och erbjuder en god introduktion och tydlig handledning.

Jimmy Lindblad fick ta emot priset.

Detta pris delades ut av Steve Kano, Härryda kommun.

Årets CSR pris Jimmy Lindblad.

Årets CSR pris Jimmy Lindblad. Foto: Anna Sigvardsson Högborg. 

Årets UF - företag - Rekrytat UF

Årets UF företag har med beslutsamhet, djärvhet och ett starkt driv gett sig in i en tuff bransch där det finns ett stort behov men också hård konkurrens. Genom sitt arbete att pröva, förenkla och standardisera sin process har de hittat en lucka i branschen och lyckats skapa arbete åt framtida generationer.

Grattis till Elias Högberg, Max Gärds Lundin och Daniel Julander.

Priset delades ut av Isabelle Svahn, Ung företagsamhet.

Max Gärds Lundin, Daniel Julander samt Elias Högberg

Årets UF Max Gärds Lundin, Daniel Julander samt Elias Högberg. Foto: Anna Sigvardsson Högborg. 

Årets Nyföretagare - Starkare Crossfit

Priset till årets nyföretagare går till ett företag som startade våren 2020 – mitt i pandemin!

Företaget har sedan starten fått över 150 betalande medlemmar och har därmed en stabil ekonomi och är nu redo att ta nästa steg. Företaget erbjuder tjänster så som gruppträning för vuxna, gruppträning för barn, PT-träning, företagsträning och kostrådgivning.

Medlemmarna beskriver företaget med ord som: familjärt, gemenskap, duktiga engagerade coacher, en träningsform som passar alla oavsett nivå. Tack för att ni är med och bidrar till att vår kommun blir starkare.

Grattis till årets nyföretagare som är Angelica Meurk och Bernice Wellsted på Starkare Crossfit i Mölnlycke Företagspark.

Priset delades ut av Helene Johansson och Louise Florell, Nyföretagarcentrum Härryda.

Bernice Wellsted och Angelica Muerk. Foto: Anna Sigvardsson Högborg.

Årets nyföretagare Bernice Wellsted och Angelica Muerk, Starkare Crossfit. Foto: Anna Sigvardsson Högborg.

Årets Unga Företagare - Peas of Heaven

Motivering: Utifrån ett väletablerat familjeföretag har man med nytänkande lyckats lyfta verksamheten till nya nivåer både ekonomiskt och produktmässigt.

Årets unga företagare är en ”ärtig” ung man med vegetariska och veganska produkter som siktar mot den gastronomiska himlen. Han skapar, tillsammans med sitt team, välsmakande rätter som ligger i tiden och i framtiden.

Det är med glädje vi delar ut Årets Unga Företagare 2023 till:
Marcus Karlsson, Peas of Heaven. Grattis!

Priset delades ut av Jan-Erik Nylander, Företagarna Härryda.

Årets unga företagare Marcus Karlsson.

Årets unga företagare Marcus Karlsson. Foto: Anna Sigvardsson Högborg. 

Bonuspris

Thomas Sjögren, Restaurang Signum på Hällsnäs fick ett bonuspris som årets stjärna av Härryda kommun.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt