Till innehållet

Tyck till om nya detaljplaner i Landvetter och Mölnlycke

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte akuellt längre.
Nyhet publicerad: 07 jun 2023

Norr om Bårhultsmotet finns ett förslag om ett stort område för logistik, lager och kontor men också bostäder. En annan detaljplan strax bredvid handlar om att Renova Miljö vill bygga ut sin avfallsanläggning. I Mölnlycke föreslås utbyggnader på Fridaskolan. Ta chansen och lämna en synpunkt på dessa planer fram till månadsskiftet.

En tredimensionell illustration som visar lager- och logistikbyggnader och omgivningen mellan husen.

Ett förslag på hur lager- och logistikbyggnader norr om Bårhults företagspark skulle kunna se ut. Illustration: Next Step Group


Från och med idag finns tre detaljplaner för allmänheten att tycka till om. Två planer finns vid Bårhultsmotet nära Landvetter och en plan i Mölnlycke.

  • Logistik, lager, kontor och bostäder norr om Bårhultsmotet (Gökskulla 3:33)
    Norr om Bårhultsmotet planeras ett område motsvarande cirka 80 fotbollsplaner för lager, logistik, kontor. I de östra delarna av planområdet undersöker exploatören också om det även är möjligt att bygga 80-100 småskaliga bostäder. Exploatören kallar planprojektet för Link40.

  • Fläskebo avfallsanläggning (Håltsås 1:8)
    Exploatören regionbolaget Renova Miljö vill utveckla sin befintliga verksamhet vid Fläskebo avfallsanläggning norr om Bårhultsmotet. Området föreslås utökas till mellan 80 och 90 hektar för att få plats med fler deponiceller och mer återvinning. Området är omgärdat av naturområden. En utökning bedöms ha en betydande miljöpåverkan.

Exploatörer samverkar med kommunen

De båda detaljplaner utarbetas av exploatörerna Renova Miljö och Next Step Group. Men kommunen har det formella ansvaret för planerna, sköter myndighetskontakter och samlar ihop allmänhetens synpunkter och frågor.
Exploatörsdriven detaljplan

Inom samrådsperioden ordnar kommunen en samrådskväll där intresserade kan prata med kommunen, ställa frågor och komma med synpunkter. Respektive exploatör är också med. Du hittar datumen för samrådskvällarna i respektive detaljplan.
Samrådsperioderna pågår fram till 30 juni.

Plan i Mölnlycke på granskning

  • Kullbäckstorp 2:268 m.fl. - Valborgs kulle
    I Valborgs kulle i sydvästra Mölnlycke finns två separata detaljplaner, varav den ena nu går ut på granskning. Planen föreslår att en befintlig skola får en mindre tillbyggnad för skolverksamhet samt en idrottshall.
    Idag består en stor del av skolområdet av parkeringsplatser. Planförslaget är en tydligare uppdelning så att skolområdet får en större sammanhängande skolgård och en samlad parkeringslösning. Härryda kommun driver denna detaljplan.
    Granskningsperioden pågår till den 2 juli.

 

Kontakt

Planenheten

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkter



Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt