Till innehållet

Sommarjobba med oss!

Nyhet publicerad: 13 feb 2024

Vill du ge omsorg, stöd och hjälp men också bidra till att skapa trivsel och gemenskap? Då är du varmt välkommen att söka jobb inom socialtjänsten. Vi behöver dig både nu och i sommar!

Glada unga medarbetare i arbetskläder

Axel och Wilma, två medarbetare på bemanningsenheten. Foto: Anna Sigvardsson

Rekryteringen av 250 sommarvikarier till bland annat boenden och verksamheter för äldre och funktionsnedsatta – från Mölnlycke i väst till Rävlanda i öst – pågår för fullt.

Jag tar studenten i juni, kan jag söka?

– Utbildning och erfarenhet är förstås alltid meriterande, men din personlighet väger också tungt. Är du engagerad, ansvarsfull och dessutom trygg i dig själv, eftersom arbetet kan vara både utmanande och fysiskt krävande, ja då är du varmt välkommen att söka, säger Cecilia Lauri, chef för bemanningsenheten, Härryda kommuns egen personalpool.

Extrajobba innan sommaren

För att få arbeta i socialtjänsten ska du ha fyllt 18 år. Goda kunskaper i svenska språket och god datorvana krävs också. Alla som anställs får introduktion, handledning och utbildning i bland annat läkemedel, förflyttningsteknik och datasystem.

– Helst vill vi att du kan jobba hela sommaren för ordinarie personal är ledig i omgångar från mitten av juni till mitten av augusti. Vi kan erbjuda både hel- och deltidstjänster men har även behov av personal på timmar – det behovet har vi året runt. Kan du jobba extra redan nu eller under våren så är det ett extra plus, säger Cecilia Lauri.

Ingångslönen för en 18-åring utan erfarenhet är 135 kronor i timman och för en 19-åring 141 kronor.

Välkommen att läsa mer och ansöka till sommarjobb inom socialtjänsten

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt