Sommarjobba i socialtjänsten

Personal och äldre promenerar. Foto: Anna Sigvardsson

Foto: Anna Sigvardsson

Är du över 18 år, vill jobba med något roligt och utvecklade i sommar - samtidigt som du får värdefull erfarenhet inför framtiden? Välkommen att söka sommarjobb inom socialtjänsten.

Ps. Sommarjobb i den östra kommundelen är extra välbetalda.

Vad krävs och vem kan söka?

Komptetenskrav:

 • 18 år (senast dagen då du börjar arbeta)
 • mycket goda kunskaper i svenska språket - muntligt och skriftligt
 • goda datakunskaper
 • körkort krävs för arbete inom hemtjänst och personlig assistans, inte annars.
 •  

Meriterande är om du:

 • är utbildad undersköterska eller stödassistent
 • har påbörjat utbildning till undersköterska eller stödassistent - eller liknande vårdutbildning
 • har erfarenhet av aktuell målgrupper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du är empatisk, engagerad, lugn och ansvarsfull samt har ett stort intresse för att arbeta med människor. Kan du jobba extra innan sommaren är det ett extra plus!

Arbetsområden och arbetsuppgifter

Oavsett om du jobbar med äldre eller med personer med funktionsnedsättningar så är ditt uppdrag att ge brukarna en trygg och god omvårdnad, stöd i vardagen och medverka till en stimulerande fritid.

I alla verksamheter använder vi ett dokumentationssystem. Här får du får information om brukarnas behov och vad som ska göras och skriver in vad utförts under ditt pass.

Boende för äldre

Här möter du personer som behöver hjälp med till exempel personlig omvårdnad som att duscha och klä på sig. Du hjälper till att städa, tvätta och stödjer vid måltider och sociala aktiviteter. Vissa hälso- och sjukvårdsinsatser kan också ingå. Du har även kontakt med anhöriga.

Det finns totalt sju äldreboenden i Mölnlycke, Landvetter och Rävlanda.

Hemtjänst

Här möter du personer i sin hemmiljö. Vanliga arbetsuppgifter är att hjälpa till med den personliga omvårdnaden som att duscha och klä på sig, stödja vid måltider och sociala aktiviteter eller följa med på till exempel läkarbesök. I arbetet kan även vardagliga sysslor som att städa, tvätta och handla ingå samt vissa hälso- och sjukvårdsinsatser.

Vi har fyra hemtjänstdistrikt runt om i kommunen. Körkort krävs.

Personlig assistans

Här stödjer du personer i deras hemmiljö, så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Personerna har varierande funktionsnedsättningar och behöver olika mycket hjälp och stöttning. Exempel på arbetsuppgifter är att medverka på fritidsaktiviteter, handla, hjälpa till med den personliga omvårdnaden som att duscha och klä på sig. I uppdraget ingår även praktiska arbetsuppgifter såsom matlagning och hushållsarbete. Arbetet kan ibland vara utmanande och fysiskt krävande vilket kräver att du är trygg i dig själv.

Brukare som behöver personlig assistans finns runt om i hela kommunen. Körkort krävs.

Boende för funktionsnedsatta

Här stödjer du personer i olika åldrar med varierande funktionsnedsättningar, vilket innebär att de behöver olika mycket hjälp och stöttning. I arbetet ingår kontakter med anhöriga, gode män, sjukgymnaster, arbetsterapeuter och skolor. Vanligtvis ingår också praktiska uppgifter som till exempel matlagning och hushållsarbete. Arbetet kan ibland vara utmanande och fysiskt krävande vilket kräver att du är trygg i dig själv.

Beoenden för funktionsnedsatta finns i hela kommunen. För en del av arbetsplatserna krävs körkort.

Arbetstider, lön och introduktion

Vi söker i första hand söker personer som kan arbeta hela sommaren. Du kan ha önskemål om heltid- eller deltidsarbete.

Arbetspassen är förlagda till dag-, kväll- och helg. På vissa av enheterna förekommer också vaken natt eller sovande jour.

Kan du jobba extra innan sommaren är det ett extra plus! Du har också stora möjligheter att fortsätta jobba som timvikarie efter din sommaranställning.

Timlön

Ingångslönen för en 18-åring utan erfarenhet är 130 kronor i timman och för en 19-åring utan erfarenhet är 137 kronor i timman.

2 000 kronor extra i månaden om du jobbar i de östra delarna

Om du arbetar i Hindås, Hällingsjö eller Rävlanda tjänar du 12 kronor extra i timman, vilket betyder 2 000 kronor extra i månaden om du arbetar heltid. Den högre ersättningen hoppas vi ska underlätta rekryteringen till denna del av kommunen.

Introduktion och handledning

Din anställning inleds med en introduktion och utbildning i allmän omvårdnad, läkemedel och förflyttningsteknik. För dokumentation och planering används datasystem som du också får utbildning i. Självklart får du handledning under din första tid på arbetsplatsen.

Välkommen att kontakta oss

Härryda kommuns bemanningsenhet ligger på Metallvägen 9, Mölnlycke.

Telefonnummer: 031-724 86 86

Våra öppettider är:

 • Måndag till torsdag (oavsett helgdag) mellan kl 6.30-16
 • Fredag kl 6.30-15.30.
 • Lunchstängt mellan kl 11.30 och 12.30.

Coronapandemin kräver extra noggrannhet

Härryda kommun följer myndigheternas riktlinjer och rekommendationer och har tydliga rutiner i verksamheterna för att förhindra smittspridning av covid-19. Under din introduktion får du lära dig dessa viktiga rutiner och arbetsssätt, som är av yttersta vikt att alla följer.