Slöjdlärare till Önnerödsskolan i Landvetter

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Härryda, en kommun som vågar! Här siktar vi mot att ha Sveriges bästa skolor och näringslivsklimat, omsorg av högsta kvalitet och attraktivt samhällsbyggande. Tillsammans är vi 3000 medarbetare som gör mötet med Härryda kommun enkelt. Med mod, nytänkande och handlingskraft inspirerar vi varandra och levererar service med kompetens och kvalitet. Vi söker dig som är engagerad, öppen för olika perspektiv och vill skapa lösningar som håller för kommande generationer. Du hittar oss mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen. Tillsammans åstadkommer vi mer! Önnerödsskolan ligger i Landvetter samhälle och är en 4–9-skola med 460 elever. Skolan har goda bussförbindelser med Göteborg och du kan enkelt ta Röd Express utan att byta buss. Hos oss kommer du att möta engagerade elever i ändamålsenliga lokaler. Elever och personal är uppdelade i sex arbetslag och de möts vanligtvis i sin arbetsenhet. Salar för musik, bild, slöjd, hem- och konsumentkunskap och NO finns i korridoren mellan enheterna. En stor idrottshall och en välkomnande matsal finns i byggnaden. Skolan har ett aktivt likabehandlingsarbete och ett medvetet elevhälsoarbete.

Arbetsbeskrivning

Vår skola arbetar utifrån visionen Tillsammans, Tillit, Mod som tillsammans med kommunens vision Rötter och Vingar och kommunens värdeord Tillit, Handlingskraft och Mod genomsyrar undervisningen och förhållningssättet i arbetet. Kommunens skolor och andra aktörer verkar tillsammans mot det politiska målet att Härryda kommun ska ha Sveriges Bästa Skola (SBS). Välkommen att vara en del i det arbetet. I tjänsten ingår mentorskap och ett nära samarbete i arbetslaget med eleven i centrum. Du planerar, genomför och utvecklar undervisningen i slöjd och eventuellt annat ämne; gärna teknik. I övrigt ingår vanligt förekommande arbetsuppgifter som lärare, ex bedömning, samarbete med elever och vårdnadshavare och andra relevanta aktörer för elevens utbildning och utveckling, konferenser, ämneslagsarbete, mm.

Kvalifikationer

Du som söker: • har lärarlegitimation och är behörig för undervisning i slöjd (textil efterfrågas i första hand, men trä- och metall kan komma att bli aktuellt), gärna i kombination med annat ämne där teknik är meriterande • har god förmåga att samarbeta • är uppdragsmedveten och arbetar målrelaterat utifrån kommunicerade planeringar • använder digitala verktyg som en naturlig del i det pedagogiska arbetet, men gör medvetna val och låter det analoga ha sin självklara plats • har arbetat med Unikum och O365 med Teams. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har behörighet i fler ämnen. För att erhålla anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Härryda kommun
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde i januari 2022 eller enligt överenskommelse.
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2021-09-16
Ansök senast
2021-09-30
Läs mer
http://www.harryda.se/grundskola

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A1054949
Ansök

Övrig information

Tjänsten/tjänsterna tillsätts under förutsättningar att erforderliga beslut fattats. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. I första hand ser vi att du söker tjänsten viavårt rekryteringssystem. Behöver du teknisk hjälp med att söka tjänsten i rekryteringssystemet? Kontakta Visma Recruit kundservice på tel: 0771-693 693. Vi vill upplysa om att din ansökan är en allmän handling enligt offentlighetsprincipen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.