Vik. Stödassistent till Björkhaga korttidshem

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Härryda, en kommun som vågar! Här siktar vi mot att ha Sveriges bästa skolor och näringslivsklimat, omsorg av högsta kvalitet och attraktivt samhällsbyggande. Tillsammans är vi 3000 medarbetare som gör mötet med Härryda kommun enkelt. Med mod, nytänkande och handlingskraft inspirerar vi varandra och levererar service med kompetens och kvalitet. Vi söker dig som är engagerad, öppen för olika perspektiv och vill skapa lösningar som håller för kommande generationer. Du hittar oss mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen. Tillsammans åstadkommer vi mer! Björkhaga korttidshem syftar till att erbjuda föräldrar och anhöriga avlösning samt att ge barn och ungdomar möjlighet till rekreation och stimulans. Verksamheten har sex platser. På natten ansvarar en vaken och en sovande personal för verksamheten. I samråd med föräldrar, skola och daglig verksamhet arbetar personalen fram ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt runt varje person. Verksamheten är bemannad dygnet runt.

Arbetsbeskrivning

I uppdraget ingår det att ge en trygg och god omsorg i det dagliga livet anpassat utifrån individens förutsättningar. Vi arbetar lågaffektivt och strukturerat för att den enskilde ska få ett så självständigt liv som möjligt. Insatserna är anpassade utifrån individen förutsättningar och behov, med målsättning att uppnå goda levnadsvillkor. Vi ger stöd till personer i olika åldrar (barn och unga), med olika typer av funktionsnedsättning t.ex intellektuell, fysisk, psykiatrisk/neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, autism mm. Verksamheten har också ett påbörjat arbeta med dataspelsklubb för våra gäster. I uppdraget ingår att ha en god kunskap om de lagar vi arbetar efter, god kunskap inom intellektuell, fysisk, psykiatrisk/neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, autism samt god kunskap kring dataspel. Alla medarbetare har ansvar för den sociala dokumentationen. Du kommer att vara kontaktman för någon eller några av gästerna, arbetsgruppen ansvarar för såväl interna samt externa kontakter. Det kan även förekomma ensamarbete. Inom ramen för uppdraget kan du tänkas att arbeta dag-, kväll-, jour- och helg med heltidsmått 37 timmar/vecka.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: • Ansvarsfull med ett respektfullt bemötande och förhållningssätt • Kan arbeta självständigt och även har en god samarbetsförmåga • Arbetar utifrån den enskildes behov och egna resurser. Kvalifikationer: Har omvårdnadsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Att arbeta med delegering av legitimerad personal är en förutsättning för att kunna genomföra uppdraget. Kunskap inom god kunskap inom intellektuell, fysisk, psykiatrisk/neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, autism. God kunskap inom dataspel. Det är en fördel om du har erfarenhet inom Funktionsstöd och tycker om att arbeta med människor utifrån deras behov och egna resurser. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För att erhålla anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Härryda kommun
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2021-09-21
Ansök senast
2021-10-05
Läs mer
http://www.harryda.se

Upplysningar

 • Gil Angin
  Enhetschef
  Telefon: 031-724 69 68
  E-post: Gil Angin
 • Kommunal
  Telefon: 031- 724 63 94
  E-post: Kommunal

Ansökan

Referensnummer: A1055904
Ansök

Övrig information

Rekryterande chef är Gil Angin. Rekryteringsarbetet kan komma att påbörjas i takt med att ansökningarna kommer in. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. I första hand ser vi att du söker tjänsten viavårt rekryteringssystem. Behöver du teknisk hjälp med att söka tjänsten i rekryteringssystemet? Kontakta Visma Recruit kundservice på tel: 0771-693 693. Vi vill upplysa om att din ansökan är en allmän handling enligt offentlighetsprincipen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.