Drifttekniker ledningsnät VA-verksamheten, Härryda Vatten och Avfall AB

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Härryda Vatten och Avfall AB, i Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Härryda Vatten och Avfall är ett helägt kommunalt bolag i Härryda kommun som leds av en politisk utsedd styrelse. Vi finansieras av de avgifter som kunderna betalar via en fastställd VA-och avfallstaxa. Vi letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi underhåller, förvaltar våra anläggningar och levererar vattentjänster med hög service, kompetens och kvalitet i ett bolag som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen. Verksamheten för vattentjänster omfattar ca 50 mil ledningar, tre vattenverk, två avloppsreningsverk, tryckstegringsstationer, reservoarer och ett stort antal avloppspumpstationer. Vattenverket ligger naturskönt i anslutning till Finnsjöns frilufts- och strövområden. Inom vatten- och avfallsverksamheten arbetar drygt tjugo personer. Vi söker nu en drifttekniker med inriktning mot ledningsnät till vår driftavdelning. Du kommer tillsammans med 15 personer att arbeta i gruppen som handhar drift och underhåll av kommunens VA anläggningar.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en drifttekniker som ska stötta vår verksamhet på ledningsnätet. Drift och underhåll av ledningsnät för dricksvatten, dagvatten och spillvatten. Du kommer bland annat att arbeta med läcksökning, motionering av ventiler, avstängningar, leta inläckage. Vi använder oss av en entreprenör som utför våra schaktarbeten, lagar läckor, byter ventiler mm. Vår egen personal är delaktig och sköter avstängningar. Arbetet innebär mycket frihet under ansvar varför du behöver vara självgående, initiativtagande och beslutsam inom de ramar som arbetet kräver. Det kan också ingå andra arbetsuppgifter inom verksamheten vid behov. Beredskap kommer att ingå efter en upplärningsperiod. Under beredskapen kan även andra arbetsuppgifter än dina ordinarie uppgifter ingå.

Kvalifikationer

Du har en gymnasieutbildning eller eftergymnasial utbildning inom området eller har motsvarande kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter krävs. Du har förmåga att självständigt och i grupp utföra arbete. Du är noggrann och kan utrycka dig tydligt på svenska i tal och skrift. Datorvana samt B-körkort är ett krav. För att kunna bidra till verksamhetens utveckling vill vi att du är kreativ och positiv till förändringar samt gärna delar med dig av din egen kompetens. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Härryda kommun Härryda Vatten och Avfall AB
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde efter överenskommelse.
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2021-09-10
Ansök senast
2021-10-10

Upplysningar

 • Lena Gustafsson
  Driftchef
  Telefon: 031-724 67 37
  E-post: Lena Gustafsson
 • Thomas Sydvart
  Vision
  Telefon: 0708-569066

Ansökan

Referensnummer: A1053582
Ansök

Övrig information

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. I första hand ser vi att du söker tjänsten viavårt rekryteringssystem. Behöver du teknisk hjälp med att söka tjänsten i rekryteringssystemet? Kontakta Visma Recruit kundservice på tel: 0771-693 693. Vi vill upplysa om att din ansökan är en allmän handling enligt offentlighetsprincipen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.