Personlig assistent till enheten för personlig assistans

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Härryda, en kommun som vågar! Här siktar vi mot att ha Sveriges bästa skolor och näringslivsklimat, omsorg av högsta kvalitet och attraktivt samhällsbyggande. Tillsammans är vi 3000 medarbetare som gör mötet med Härryda kommun enkelt. Med mod, nytänkande och handlingskraft inspirerar vi varandra och levererar service med kompetens och kvalitet. Vi söker dig som är engagerad, öppen för olika perspektiv och vill skapa lösningar som håller för kommande generationer. Du hittar oss mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen. Tillsammans åstadkommer vi mer! Enheten för personlig assistans finns inom Sektorn för socialtjänst, närmare bestämt inom Verksamheten för Funktionsstöd. Enheten utför insatser hos ca tretton personer och till centralorten Mölnlycke, där socialtjänsten har sitt säte, är det 10 minuters bilfärd alt. 15 minuters bussfärd från centrala Göteborg. Våra tre grundperspektiv som anställd inom Härryda kommun är medarbetarskap, ledarskap samt kommunikation och samverkan. Rekryteringen gäller två tjänster, en tillsvidare och ett vikariat tom 220930. Se under övrig information.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär att stödja personer som är beviljade personlig assistent i vardagen utifrån deras hjälpbehov. Personerna har varierande funktionsnedsättning i alla åldrar och behöver olika mycket hjälp och stöttning i vardagen. Att arbeta som personlig assistent är omväxlande. Du kan arbeta hela din tjänst för en person men också ha en delad tjänst hos flera personer. Arbetet som personlig assistent innebär att ge en trygg och god omvårdnad, stöd i det dagliga livet samt en stimulerande fritid. Insatser som är anpassade utifrån individens förutsättningar och behov för att kunna uppnå goda levnadsvillkor. Arbetsplatsen är huvudsakligen i personens hem, men förekommer även på andra platser exempelvis i skola, på korttids eller där brukaren du arbetar hos befinner sig. I uppdraget ingår vanligtvis också praktiska arbetsuppgifter förekommande i ett hem, såsom matlagning och hushållsarbete. Arbetet kan ibland både vara utmanande och fysiskt krävande vilket kräver att du är trygg i dig själv. Du skall känna dig bekväm med att arbeta i någons hem och vara lugn, flexibel, lyhörd och anpassningsbar. Du skall känna dig bekväm med att kunna hantera olika hjälpmedel som krävs för att kunna utföra arbetet.

Kvalifikationer

• Personlig assistansutbildning, omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig är önskvärd. • Erfarenhet från tidigare arbete med personer som har omfattande funktionsnedsättningar är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För att erhålla anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Härryda kommun
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
2
Publicerad
2021-09-20
Ansök senast
2021-10-03
Läs mer
http://www.harryda.se

Upplysningar

 • Catarina Larsson
  Enhetschef
  Telefon: 031-724 84 00
  E-post: Catarina Larsson
 • Ewa Zalewska
  Samordnare
  Telefon: 031-724 84 01
  E-post: Ewa Zalewska
 • Kommunal
  Telefon: 031- 724 63 94
  E-post: Kommunal

Ansökan

Referensnummer: A1055480
Ansök

Övrig information

Skriv i ansökan om vilken tjänst det är du söker. Tjänst 1: Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: Heltid Tillträde: Enligt överenskommelse Tjänst 2: Anställningsform: Tidsbegränsad anställning vikariat Omfattning: Heltid Tillträde: 2021-12-13 Tidsbegränsad till: 2022-09-30 Rekryterande chef är Catarina Larsson. Rekryteringsarbetet kan komma att påbörjas i takt med att ansökningarna kommer in. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. I första hand ser vi att du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem. Behöver du teknisk hjälp med att söka tjänsten i rekryteringssystemet? Kontakta Visma Recruit kundservice på tel: 0771-693 693. Vi vill upplysa om att din ansökan är en allmän handling enligt offentlighetsprincipen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.