Sektorchef till Socialtjänsten i Härryda kommun

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Härryda, en kommun som vågar! Här siktar vi mot att ha Sveriges bästa skolor och näringslivsklimat, omsorg av högsta kvalitet och attraktivt samhällsbyggande. Tillsammans är vi 3000 medarbetare som gör mötet med Härryda kommun enkelt. Med mod, nytänkande och handlingskraft inspirerar vi varandra och levererar service med kompetens och kvalitet. Vi söker dig som är engagerad, öppen för olika perspektiv och vill skapa lösningar som håller för kommande generationer. Du hittar oss mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen. Tillsammans åstadkommer vi mer! Vår sektorchef för socialtjänst kommer gå i pension och nu söker vi en efterträdare som kan fortsätta leda och utveckla sektorn. Sektorn för socialtjänst har som uppdrag att bidra till goda livsvillkor hela livet för människor som vistas i Härryda kommun. Sektorn är indelad i fem verksamhetsområden: Vård och omsorg, Funktionsstöd, Hälsa och bistånd, Härryda framtid samt Barn och familj. Gemensamt för sektorn finns en administrativ enhet och en utvecklings- och uppföljningsenhet. Som sektorchef är du direkt underställd kommundirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Till kommunens centralort Mölnlycke, där socialtjänsten har sina kontor, är det 10 minuters bilfärd alt. 15 minuters bussfärd från Korsvägen, Göteborg. Busshållplatsen ligger i anslutning till kommunhuset och det finns även flera möjligheter till gratis parkering.

Arbetsbeskrivning

Sektorchefen förväntas utifrån politiska beslut vara drivande i sektorns utveckling. Ditt huvudsakliga ansvar som sektorchef är att kommunicera mål och skapa förutsättningar för verksamheterna att uppnå dessa. Du leder sektorn genom ledningsgruppen bestående av sju chefer (fem verksamhetschefer, en administrativ chef och en utvecklingschef) där du genom ett helhetsperspektiv sörjer för att dina chefer har kunskap om varandras verksamheter. Du styr efter behov, prioriterar inom och mellan verksamheterna och medverkar till att upprätthålla en god samverkan. I ditt arbete är det viktigt att kunna sammanföra olika nivåer, allt från politik till enhetsnivå, så att information och beslut når alla mottagare. Du ansvarar för att ha en uppdaterad omvärldsbild inom de olika områden och frågor som sektorn ansvarar för. Kommunernas välfärdsuppdrag står inför stora utmaningar med en åldrande befolkning samt ökande behov av sociala insatser. Du ska genom att styra och leda sektorn möta utmaningarna inom ramen för de ekonomiska och andra resursmässiga förutsättningar som ges. Du kommer att ha det övergripande ansvaret att tillsammans med din ledningsgrupp utveckla kommunens socialtjänstverksamhet. Det omfattar bland annat God och nära vård, Framtidens hållbara socialtjänst, Välfärdsteknik samt Framtidens vårdinformationsmiljö. Du kommer att få arbeta i en kommun som från samtliga verksamheter ger god service till brukare, invånare och företag. Du kommer att leda en socialtjänstverksamhet som har en hög kvalitet och som redovisar mycket goda resultat.

Kvalifikationer

Vi söker dig med adekvat högskoleexamen eller erfarenhet som arbetsgivaren anser vara likvärdig. Du har erfarenhet av att leda andra chefer på en strategisk nivå i en politiskt styrd organisation, det är meriterande om denna erfarenhet är inom socialtjänstens områden. När du leder genom andra trivs du och som person har du en god social förmåga som skapar relationer och bygger förtroende. Du är analytisk, strukturerad, organiserad och har ett öppet förhållningssätt inriktat på samarbete. Vi söker dig som är trygg, har hög integritet och förmåga att hantera svåra situationer. Du har en god slutledningsförmåga och kan värdera information på rätt sätt. Du ser samband och ser att din sektor är en del av ett större sammanhang. Som sektorchef är det viktigt att du har en mycket god kommunikativ förmåga, i såväl tal som skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Är du intresserad av tjänsten? Skicka en intresseanmälan till Pia Strandh eller ansök via vårt rekryteringssystem. Vi ser fram emot din ansökan senast den 6 oktober. I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Cordovan Career. För mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pia Strandh på 073-340 92 13 alternativt pia.strandh@cordovan.se

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Härryda kommun
Omfattning
Heltid
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2021-09-14
Ansök senast
2021-10-06

Upplysningar

  • Pia Strandh
    Rekryteringskonsult Cordovan Career
    E-post: Pia Strandh
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel
    Telefon: 031-724 61 00

Ansökan

Referensnummer: A1053613
Ansök

Övrig information

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. I första hand ser vi att du söker tjänsten viavårt rekryteringssystem. Behöver du teknisk hjälp med att söka tjänsten i rekryteringssystemet? Kontakta Visma Recruit kundservice på tel: 0771-693 693. Vi vill upplysa om att din ansökan är en allmän handling enligt offentlighetsprincipen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.