Lärarvikariat åk 4 till Fagerhultsskolan i Hindås

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Härryda, en kommun som vågar! Här siktar vi mot att ha Sveriges bästa skolor och näringslivsklimat, omsorg av högsta kvalitet och attraktivt samhällsbyggande. Tillsammans är vi 3000 medarbetare som gör mötet med Härryda kommun enkelt. Med mod, nytänkande och handlingskraft inspirerar vi varandra och levererar service med kompetens och kvalitet. Vi söker dig som är engagerad, öppen för olika perspektiv och vill skapa lösningar som håller för kommande generationer. Du hittar oss mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen. Tillsammans åstadkommer vi mer! Fagerhultsskolan är en nyöppnad 4-9 skola, naturskönt belägen nära Hindås centrum i Härryda kommun. Vi söker nu dig som vill arbeta som ämneslärare i årkurs 4 med ämnen matematik, engelska och No. Skolan är uppbyggd i hemvister där man i arbetslag arbetar med och samarbetar kring främst en årskurs. Arbetsrummen är belägna i hemvisten för att möjliggöra närheten till eleverna. Eleverna kommer till större delen att arbeta i hemklassrum och som pedagog kommer du att röra dig emellan dessa i din ämnesundervisning. Skolans lokaler är ändamålsenligt byggda för att skapa en trivsam miljö och möjligheter till att anpassa och variera undervisningen i stora klassrum och mindre grupprum. Skolan har en mycket fin bistro, ett mediatek med en skolbibliotekarie och moderna naturkunskapsalar. Underlag för dessa och övriga salar för praktisk-estetiska ämnen är framtagna tillsammans med pedagogisk personal inom respektive ämne. Skolan kommer att använda den nybyggda och anpassade idrottshallen, Hindås idrottshall, för idrott. Härryda kommuns vision lyder Härryda -Här vågar vi och ledorden mod, nytänkande och handlingskraft genomsyrar alla kommunens verksamheter. Härryda kommun har även fattat beslut om att vara huvudman för Sveriges bästa skola vilket också kommer att genomsyra verksamheten på Fagerhultsskolan. Fagerhultsskolans Vision och arbetssätt innefattar i linje med kommunens vision, ett tvärvetenskapligt förhållningssätt, med sikte på Agenda 2030 och med ett naturvetenskapligt raster. Skolan kommer att lägga stor vikt på rörelse varför skolgården är utformad för att främja detta. Vi kommer också att systematiskt arbeta med rörelse i verksamheten. Värdegrundsarbete med trivsel och trygghet kommer vara centralt och genomsyra verksamhetens alla delar.

Arbetsbeskrivning

Fagerhultsskolan söker dig som tillsammans med övriga pedagoger, elevhälsans professioner och i samverkan med skolledning och övrig skolpersonal vill skapa hållbara och effektiva sätt att forma skolans lärmiljöer för att tillgängliggöra dem för att ge alla elever möjlighet att lyckas. Du vill arbeta utifrån skolans vision där samarbete är en naturlig del och du har ett tvärvetenskapligt perspektiv på ditt uppdrag. Du har en stark vilja att driva pedagogisk utveckling och arbetar med processer som fokuserar på att göra skolan till ett motiverande sammanhang för alla elever. Du är en given ledare i klassrummet och anpassar undervisningen till alla elever. Du har lätt för- och en vilja att samarbeta med dina kollegor samtidigt som du självständigt tar beslut i linje med skolans riktning. Du har en tydlig uppdragsmedvetenhet och sätter alltid eleven i främsta rummet. Som pedagog är du professionell och har lätt för att skapa relationer. Du förmedlar en hög förväntan på dina elevers förmåga och coachar dem att utvecklas så långt som möjligt.

Kvalifikationer

Du som söker har; • lärarexamen med behörighet som på något sätt innefattar årskurserna 4 6 och/eller 7 9 samt; • god förmåga i relationsskapande • tydlig ledarskapsförmåga • god datorvana i pedagogiska sammanhang • erfarenhet och kunskaper inom NPF-området • god kunskap i inkluderingsarbetet. Som person är du engagerad och ansvarsfull med en positiv inställning. Du är flexibel inför alla vardagliga men också långsiktiga förändringar. Du har god samarbetsförmåga. Du har lätt för att skapa goda relationer och samverka med elever, vårdnadshavare och kollegor. I ditt pedagogiska ledarskap är du tydlig och har förmågan att skapa en god arbetsmiljö som präglas av trygghet, ansvar och respekt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För att erhålla anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Härryda kommun
Omfattning
Heltid
Tillträde
2021-11-08 eller enligt överenskommelse.
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2021-09-21
Ansök senast
2021-10-05
Läs mer
http://www.harryda.se/grundskola

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A1055881
Ansök

Övrig information

Tjänsten blir vakant under förutsättning att de inte tas i anspråk för övertalighet. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. I första hand ser vi att du söker tjänsten viavårt rekryteringssystem. Behöver du teknisk hjälp med att söka tjänsten i rekryteringssystemet? Kontakta Visma Recruit kundservice på tel: 0771-693 693. Vi vill upplysa om att din ansökan är en allmän handling enligt offentlighetsprincipen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.