Lärare i flexenhet till Ekdalaskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Härryda, en kommun som vågar! Här siktar vi mot att ha Sveriges bästa skolor och näringslivsklimat, omsorg av högsta kvalitet och attraktivt samhällsbyggande. Tillsammans är vi 3000 medarbetare som gör mötet med Härryda kommun enkelt. Med mod, nytänkande och handlingskraft inspirerar vi varandra och levererar service med kompetens och kvalitet. Vi söker dig som är engagerad, öppen för olika perspektiv och vill skapa lösningar som håller för kommande generationer. Du hittar oss mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen. Tillsammans åstadkommer vi mer! Är du en person som är engagerad och nyfiken? Vi söker dig som tror på kraften i goda relationer och lagarbetets styrka. Vi vill att du uppskattar samarbete och vågar att utmana dig själv. Vår skola vill bygga trygga sammanhang och VI-känsla. Med höga förväntningar på elevers delaktighet vill vi skapa arbetsglädje och engagemang. Som en lärande organisation delar och lär vi av varandra. Vi är en skola med en gemensam ambition att arbeta språkutvecklande och ämnesövergripande. Under läsåret fortsätter vi arbetet med ”samtalande skola” och att utveckla elevernas handlingskraft. Om arbetsplatsen Ekdalaskolan är en 6-9-skola med ca 435 elever som ligger centralt i Mölnlycke. Skolans elever är engagerade i elevråd, rastaktiviteter och i våra traditioner. Ekdalaskolan erbjuder dig arbetsglädje, en stöttande elevhälsa, kloka arbetskamrater och en stabil skolledning. Tillsammans arbetar vi utifrån kommunens pedagogiska helhetsidé “Rötter och vingar” med syfte att utrusta eleverna med mod, självkänsla och framtidstro. Kommunikationerna till vår skola är goda och det tar ca 15 minuter med buss från Korsvägen, Göteborg. Härryda kommun har som skolkommun gjort sig känd för goda resultat och ett systematiskt arbete för likvärdighet med bl.a. gemensam kompetensutveckling såsom ”pedagogiska eftermiddagar”.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är på 100% och innebär ett arbete med bas i Ekdalaskolans flexgrupp med ett särskilt ansvar för några elever med problematisk skolfrånvaro. I tjänsten undervisar du i framför allt svenska och so med få eller enskilda elever, du har stöttande/motiverande samtal och tät kontakt med vårdnadshavare. I detta arbete ingår att dokumentera i vårt journalsystem PMO. En stor del av det dagliga arbetet handlar om att anpassa ordinarie lärares undervisning utifrån enskilda elevers behov och förutsättningar. Du ska kunna fungera som spindeln i nätet runt elever och vara van vid att samverka med olika professioner och nätverk. Du kommer att ha ett extra ansvar för att arbeta med elever med problematisk skolfrånvaro. Du blir en del av teamet som arbetar i flexgruppen. I samråd och i samarbete med ordinarie lärare, specialpedagog och övrig elevhälsa planeras insatser för elevernas undervisning och sociala utveckling.

Kvalifikationer

Du har lärarexamen med behörighet i sv/so, har du även engelska i din behörighet är det mycket positivt. Som person är du lugn, ansvarstagande och initiativtagande, du har lätt för att bygga relationer med både elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har förmåga att arbeta självständigt och tillsammans med andra för att sätta elevens behov och förutsättningar i centrum. Du ska också kunna arbeta digitalt och kunna använda digitala verktyg som ett kompensatoriskt hjälpmedel. Du trivs med att entusiasmera och motivera elever och har ett flexibelt arbetssätt. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat i en flexgrupp eller liknade. Vi lägger dessutom stor vikt vid personlig lämplighet utöver ovan beskrivna kompetenser. För att erhålla anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Härryda kommun
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast, enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande – så vänta inte med din ansökan. Kontakta gärna oss rektorer om du vill veta mer om vad tjänsten innebär.
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2021-09-22
Ansök senast
2021-10-06

Upplysningar

 • Helena Fri
  Rektor
  Telefon: 031-724 61 90
  E-post: Helena Fri
 • Patrik Johansson
  Rektor
  Telefon: 031-724 61 85
  E-post: Patrik Johansson

Ansökan

Referensnummer: A1056352
Ansök

Övrig information

Fackliga kontaktpersoner är: Lärarförbundet, lararforbundet@harryda.se, 031-724 63 98. Lokalombud Jesper Aaroe jesper.aaroe@harryda.se Lärarnas Riksförbund, lr@harryda.se, 031-724 67 32, Lokalombud Åsa Drape-Ulander asa.drapeulander@harryda.se Med reservation för att tjänsten kan komma att tas i anspråk av annan övertalig i kommunen. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. I första hand ser vi att du söker tjänsten viavårt rekryteringssystem. Behöver du teknisk hjälp med att söka tjänsten i rekryteringssystemet? Kontakta Visma Recruit kundservice på tel: 0771-693 693. Vi vill upplysa om att din ansökan är en allmän handling enligt offentlighetsprincipen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.