Kontakt
Lyssna

Jobbvision Härryda

De ungdomar som står långt ifrån arbetsmarknaden får stöd att skaffa praktik hos företag på eller runt Landvetter flygplats. Ett praktikkontor på flygplatsen stöttar dem att ta steget till praktik och mer arbetslivserfarenhet.

Praktikkontor på Landvetter flygplats

I februari 2016 öppnade Härryda kommun och Swedavia Göteborg Landvetter Airport gemensamt ett praktikkontor som vänder sig till ungdomar och unga vuxna som står långt utanför arbetsmarknaden.

Målgruppen är unga mellan 16-24 år, eller upp till 29 år med funktionsnedsättning samt bosatt i Härryda kommun. Etablering av ett praktikkontor är resultatet av det gemensamma arbete som påbörjades 2014 som även inkluderar Arbetsförmedlingen Härryda/Mölndal.

Jobbvision Härryda är ett samarbete där deltagare hänvisas från flera kommunala sektorer eller Arbetsförmedlingen.

Individuell förberedelse och praktik

Projektet erbjuder möjlighet till individuell förberedelse följt av handledarledd praktik hos ett företag på eller runt Landvetter flygplats.

Förberedelsefasen pågår upp till åtta veckor där fokus ligger på att stärka kompetenser som efterfrågas inom arbetslivet. Praktikfasen är upp till 12 veckor. Syftet med projektet är att stärka individernas position på arbetsmarknaden.


Kontakt

Elsie Johansson, t.f. enhetschef
031-724 86 64
elsie.svederbergjohansson@harryda.se


Relaterad information

Engagera dig!
Är du företagare och intresserad av att ta emot en praktikant? Kontakta oss!

Externa länkar