Kontakt
Lyssna

Skolsköterska, Djupedalskolan till EMI i Härryda kommun

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen. Härryda kommun består av orterna Mölnlycke, Landvetter, Härryda, Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Till centralorten Mölnlycke är det tio minuters bilfärd alternativt 15 minuters bussfärd från centrala Göteborg. Landvetterskolan ligger i centrala Landvetter med goda kommunikationer inom Göteborgsregionen. Kommunen har ca 38 000 invånare. Närheten till både natur och storstad lockar många att bosätta sig här. Kommunen har stor inflyttning av barnfamiljer och är en barnvänlig och expansiv del av Göteborgsregionen. I den kommunala förvaltningen arbetar ca 2 800 personer. Som skolsköterska kommer du att ha tät samverkan med det nätverk för skolsköterskor inom Härryda kommun som träffas regelbundet för samverkan och utveckling inom uppdraget. Vi söker nu skolsköterska till Djupedalskolan (tillsvidare) för åk 4-9 + grundsärskola, 100%. Djupedalskolan är en grundskola och grundsärskola för åk 4-9 med ca. 450 elever i Mölnlycke. På skolan finns också en särskilda undervisningsgrupp för elever i behov av särskilt stöd. Elevhälsoteamet på skolan arbetar förebyggande och hälsofrämjande för att tillsammans med skolans pedagoger ge eleverna bästa möjliga förutsättningar för sitt lärande. Genom nära samarbete mellan alla kompetenser i elevhälsoteamen bidrar vi till att ge eleverna en trygg och utvecklande skolgång med allas lika värde i fokus. Vi arbetar ständigt för ett förtroendefullt och nära samarbete mellan hem och skola.

Arbetsbeskrivning

Elevhälsan arbetar förebyggande och hälsofrämjande och verkar för att alla elever ska nå utbildningens mål. Skolsköterskan som arbetar mest med förebyggande elevhälsoarbete genom hälsosamtal och hälsoundersökningar enligt Härryda Kommuns basprogram för elevhälsans medicinska insatser, har också nära samarbete med rektor samt övriga inom elevhälsoteamet och driver tillsammans med dem utveckling av elevhälsoarbetet på skolan.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom barn- och ungdom, distrikt eller skolsköterska och har tidigare erfarenhet av att arbeta inom elevhälsans medicinska insats. Erfarenhet av digitala verktyg såsom PMO är önskvärt. För att arbeta som skolsköterska behöver du vara en god lyssnare, vara bra på att kommunicera och ha förmåga att skapa goda relationer med elever, lärare och vårdnadshavare. Du ska kunna organisera, planera och arbeta självständigt men också ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Upplysningar

 • Kristina Edeland
  Rektor (Djupedalskolan)
  Telefon: 031-724 82 24
  E-post: Kristina Edeland
 • Gunilla Cederberg
  Verksamhetschef för elevhälsans medicinska insats
  Telefon: 031-724 67 17
  E-post: Gunilla Cederberg
 • Anna Lindelöf
  Medisinskt ledningsansvarig skolsköterska
  Telefon: 031-724 67 19
  E-post: Anna Lindelöf
 • Anna Blom
  Vårdförbundet
  Telefon: 031-724 82 43
  E-post: Anna Blom
 • Madeleine Dicander
  Vårdförbundet
  Telefon: 031-724 86 45
  E-post: Madeleine Dicander

Ansökan

Referensnummer: A910178
Ansök

Övrig information

Rekryteringsarbetet påbörjas efter hand som ansökningarna kommer in. Med hänvisning till lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal upprättas. Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress: Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.