Kontakt
Lyssna

Lärare i fritidshem alternativt förskollärare till Lunnaskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen. Härryda kommun består av orterna Mölnlycke, Landvetter, Härryda, Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Till centralorten Mölnlycke är det 10 minuters bilfärd alt. 15 minuters bussfärd från centrala Göteborg. Kommunen har ca 38 000 invånare. Närheten till både natur och storstad lockar många att bosätta sig här. I den kommunala förvaltningen arbetar ca 3 000 personer. Kommunen har stor inflyttning av barnfamiljer och är en barnvänlig och expansiv del av Göteborgsregionen. Lunnaskolan är en F-3-skola i Landvetter med fritidshem och särskola. Eleverna kommer från närområdet, Önneröd och Tahult. Skolan består av tre byggnader och en skolgård som inbjuder till många olika lekar och aktiviteter. På skolan går 400 elever i årskurserna F-3 och fördelat på fyra förskoleklasser, fyra ettor, fyra tvåor, fem treor samt grundsärskoleklass. Det finns en hög kompetens bland pedagogerna vilket ger förutsättningar för en god kvalitet. Vi strävar efter att ta tillvara barnens lek och kreativitet. Skolan ligger i en villabebyggelse i Landvetter med naturen in på knutarna. Det är femhundra meter till vår egen skolskog och Landehofs motionsspår som används flitigt.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu lärare i fritidshem alternativt förskollärare till flera avdelningar på vår skola. På Lunnaskolan arbetar vi tillsammans i arbetslaget för att ge alla elever förutsättningar att utvecklas sån långt det är möjligt mot läroplanens mål. Utbildningen ska göras tillgänglig för alla elever genom delaktighet, samhörighet och meningsfullhet. Vi har en helhetssyn på kunskap, utveckling och lärande, vilket innebär att vi arbetar tätt ihop i arbetslag kring elevernas hela skoldag. Tillsammans med arbetslaget ansvarar du för planering, genomförande och uppföljning av aktiviteter på fritidshemmet där du har ditt huvudansvar men samverkar också med klasslärare för elevernas hela skoldag. Härryda kommun har under en period genomfört en satsning för att öka kvalitén på fritidshemmen och fritidshemmens möjligheter att stötta elevens lärande och utveckling.

Kvalifikationer

Du som söker: • är glad, positiv, kreativ, flexibel och öppen för att hitta lösningar • är legitimerad lärare i fritidshem eller förskollärare • har god förmåga att samarbeta • är öppen för att skapa goda relationer med elever och vårdnadshavare och kan inspirera och engagera elever • är uppdragsmedveten och arbetar målrelaterat • använder digitala verktyg som en naturlig del i det pedagogiska arbetet • har en positiv syn på uppdraget • vill arbeta målinriktat. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A909342
Ansök

Övrig information

Vi kommer att påbörja rekryteringen i takt med att ansökningarna kommer in. Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress: Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.