Kontakt
Lyssna

Kontaktpersoner till Funktionsstöd

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen. Fakta om tjänsten Kontaktpersonsuppdraget bygger på ett ideellt engagemang där du får arvode och ersättning för omkostnader (enligt SKL´s rekommendationer). Uppdragen ser olika ut beroende på vem vi matchar ihop dig med. Ett vanligt upplägg innebär 8 timmar i månaden fördelat till varannan vecka, med möjlighet för dig och den enskilde att tillsammans forma uppdraget utifrån vad som fungerar bäst för er. Ett kontaktpersonsuppdrag leder till att du lär känna en ny människa, får chans att bidra till och följa dennes utveckling. Samtidigt som du har kul, själv utvecklas och får en bra merit inför framtida arbeten.

Arbetsbeskrivning

Att vara kontaktperson innebär ett engagemang där du som medmänniska och vän ger stöd till en person. Det kan handla om att ge socialt stöd och bryta isolering genom att tillsammans hitta på roliga saker. Som kontaktperson inom Funktionsstöd kommer du att lära känna en person med någon form av funktionsnedsättning, enligt LSS. Inom målgruppen finns en stor variation i stödbehov och önskemål. Vi gör alltid en matchning mellan den enskilde och kontaktpersonen så att ni ska kunna hitta gemensamma intressen och roliga aktiviteter tillsammans. Det kan handla om att fika, gå på bio, loppis/shopping, promenader, utövande av en sport eller likande. Som kontaktperson har du möjlighet att göra en värdefull insats för en medmänniska!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är öppen, positiv, har ett gott hjärta och lätt för att få kontakt med människor! Du ska ha fyllt 18 år, annars har vi inga krav på utbildning eller erfarenhet. Däremot är det viktigt att du är trygg i dig själv och intresserad av att bygga en långsiktig relation till personen. Din insats kan komma att betyda mycket för den enskilde. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Just nu söker vi särskilt efter personer mellan cirka 18-40 år med kunskaper och/eller egen erfarenhet om Autism, ADHD. Men tveka inte att söka om du känner att ett uppdrag skulle kunna vara något för dig, då vi hela tiden får in nya uppdrag.

Fakta om tjänsten

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A908321
Ansök

Övrig information

Vi genomför löpande intervjuer med sökande för att bedöma lämplighet och för att få möjlighet att göra en bra matchning mellan kontaktperson och den enskilda. Vi kommer att begära in ett utdrag ur polisens belastnings- och socialnämndens register. Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress: Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.