Kontakt
Lyssna

Förskollärare med engagemang sökes till Tallgårdens förskola i Mölnlycke

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen. Är du en nyfiken förskollärare och vill arbeta på en förskola som sjuder av liv, språk, utveckling och lärande för såväl liten som stor? Då är du välkommen med din ansökan till Tallgårdens förskola! Vi är en förskola med Reggio Emilias filosofi som grund för utbildning och här arbetar inspirerande och kunniga pedagoger, ateljerista och pedagogista. Tillsammans skapar vi en miljö där människor möts och lär av -och med varandra. Nu söker vi dig som vill utvecklas tillsammans med oss på vår härliga förskola. Här får du möjlighet att, tillsammans med barn, familjer och kollegor, vara ditt bästa jag! Beskrivning av verksamheten Tallgårdens förskola består av två spår och varje spår består av tre avdelningar; yngre, mellan och äldrebarn. I spåren arbetar pedagogerna nära varandra för att ge barnen möjlighet att lära känna både barn och pedagoger på avdelningen barnen så småningom ska vandra vidare till. Avdelningarnas miljöer är utformade för att möta varje barns intressen och behov, samt utmana dem på den nivå de befinner sig. Vi arbetar med en stor del odefinierat material som erbjuder barnen en möjlighet att upptäcka, utforska och skapa sina egna sammanhang. När barnen byter avdelning stegras miljöerna så att barnen möter nytt material och nya miljöer att utmanas i. Förskolan är endast fyra år gammal och är naturskönt belägen med närhet till Mölnlycke centrum med alla dess aktiviteter såsom bibliotek, Miljöarken med mera. Tallgårdens förskola kommer du enkelt till, 15 minuter med direktbuss från Göteborg.

Arbetsbeskrivning

På Tallgårdens förskola har vi formulerat vår verksamhetskultur utifrån styrdokument, vår kommuns helhetsidé, relationell pedagogik och Reggio Emilias filosofi. Vår verksamhetskultur består av bärande begrepp, där Relation, Tillit och Tillsammans är de värdeord som lyser starkast. Vi arbetar för att ge barnen förutsättningar för att utveckla en tro på sin egen förmåga, sina skapande språk och sina innovativa och kreativa tankar. Förskolan är belägen i ett mångkulturellt område och språkande sammanhang och miljöer genomsyrar verksamheten. Vi tror på barns inneboende kraft och vilja att kommunicera. Kommunikation kan göras på många olika vis och i våra miljöer erbjuds barnen att upptäcka nya sätt att uttrycka sig. Barnen får genom olika material och tekniker möjlighet att utforska och lära känna fler av sina många språk. Förskolan ingår tar emot och handleder förskollärarstudenter, det ger oss möjlighet till regelbunden kontakt med universitet och därigenom ytterligare stöd i den vetenskapliga förankringen. Vi söker legitimerade förskollärare som vill utvecklas tillsammans med oss i en verksamhet som bygger på tillit till varandras förmågor och delaktighet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta Reggioinspirerat. Här får du möjligheten att arbeta med uppdragsmedvetna kollegor och kommer att ingå i en utvecklingsgrupp där vi genom reflekterande samtal dels delar och lär, men också bidrar till utvecklingen av förskolan. Du kan arbeta både självständigt och i arbetslag. Du känner dig trygg i rollen som förskollärare och har mycket god förmåga att samverka och skapa goda relationer med såväl barn och kollegor som föräldrar. I ditt arbete behöver du kunna planera, dokumentera, analysera, och uttrycka dig väl i tal och skrift, samt behärska digital teknik då du som pedagog hos oss har tillgång till digitala verktyg såsom lärplattor och datorer. Vi använder lärplattformen Unikum för att dokumentera barns förändrade kunnande. För att dela och lära av den pedagogiska dokumentationen i arbetslaget använder vi oss av G Suite. Du får en personlig I-pad, arbetskläder för utevistelse samt pedagogiska måltider. Härryda kommun arbetar fortlöpande med kompetensutveckling för pedagoger i verksamheten.

Kvalifikationer

Du som söker skall vara legitimerad förskollärare/lärare med inriktning mot yngre åldrar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du som söker ska ha ett professionellt förhållningssätt som utgår från att barn och vuxna gör rätt om de kan. Du har läroplanen som grund för ditt arbete och har förmåga att skapa engagemang och arbetsglädje. Vi ser fram emot att välkomna nya förskollärare som bidrar med tankar och idéer, erfarenheter och glädje.

Fakta om tjänsten

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A908327
Ansök

Övrig information

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress: Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.