Kontakt
Lyssna

Skoladministratör sökes till Högadalskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen. Högadalskolan är en F-5-skola som ligger i centrala Mölnlycke. På skolan finns drygt 300 elever varav ca 2/3 har fritidshemsplats. Nära skolan finns orörd natur och fina strövområden som kan nyttjas i skolans friluftsundervisning samt en varierad skolgård med skog, fotbollsplan och lekytor. Skolan är belägen tio minuters promenad från Mölnlycke centrum. Högadalskolan är en Trivselskola (www.trivselledare.se) och har stort fokus på elevers ansvar och delaktighet kring, i första hand, rastverksamhet och olika aktiviteter kopplade till detta.

Arbetsbeskrivning

Som skoladministratör är du rektors stöd i skolans administrativa arbete. Du kommer att vara en nyckelperson på skolan och ett ansikte utåt mot brukare. Att du har en god kommunikativ förmåga och ett gott bemötande är av stor vikt. Din roll är viktig för att det löpande arbetet ska hålla hög kvalitet och löpa smidigt. En av dina huvuduppgifter kommer att vara vikarieanskaffning. I dina arbetsuppgifter ingår också handhavande av elektronisk fakturahantering, lönerapportering, administration av personalfrånvaro, uppföljning av ekonomiska rapporter, inköp, posthantering, telefonservice, elevregistrering och betygshantering. Beställningar, nyckel- och larmhantering ingår också i arbetsuppgifterna. Även redovisning av statistik samt sammanställning av rapporter kan ingå på uppdrag av rektor. I tjänsten ingår att vara mycket kunnig i flera av de IT-system som finns för att stödja skolans arbete.

Kvalifikationer

Du har eftergymnasial utbildning med inriktning administration, information, personal och/eller ekonomi eller tidigare erfarenhet av administrativt arbete som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. Det är meriterande om du tidigare arbetat administrativt inom skolan. Du som söker har en god förmåga att prioritera arbetsuppgifter, är flexibel, lösningsfokuserad och noggrann. Du bör ha förmågan att arbeta strukturerat och självständigt, ha god samarbetsförmåga och en utpräglad servicekänsla. Du har mycket god datorvana och har god adaptiv förmåga till att anamma nya IT-system. Du har god förmåga att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt och det är meriterande om du har erfarenhet av schemaläggning. För att trivas i uppdraget tror vi att det är bra med nyfikenhet, erfarenhet och kunskap om förutsättningarna i skolans värld. Utöver detta värderar vi personlig lämplighet och dina förutsättningar för ett gott samarbete med skolans elever, vårdnadshavare och personal.

Fakta om tjänsten

Upplysningar

 • Annika Svensson
  Rektor
  Telefon: 031-724 82 40
  E-post: Annika Svensson
 • Vision
  Telefon: 031-724 6121
  E-post: Vision

Ansökan

Referensnummer: A908135
Ansök

Övrig information

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress: Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker. Tjänsten blir vakant under förutsättning att den inte tas i anspråk för övertalighet Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.