Kontakt
Lyssna

Kommunjurist med erfarenhet från upphandlingsjuridik

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Härryda kommun, en kommun med höga ambitioner och sikte på att ha Sveriges bästa näringslivsklimat, grundskolor i toppklass och samhällsbyggnad med expansion och innovation i fokus. Kommunen levererar verksamhet med god service, kvalitet och kompetens. Hållbar utveckling, kommunikativ organisation och digitalisering är centrala och gemensamma utvecklingsområden i alla verksamheter. Vi letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Välkommen till en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor! Kommunen söker nu en erfaren kommunjurist med erfarenhet från upphandlingsjuridik. Du kommer vara placerad på Kanslienheten som ingår i Utvecklingsfunktionen och är en stödfunktion i förvaltningen med uppdraget att leda och samordna vissa gemensamma processer och frågor så som kansli, kommunikation, kvalitet, digitalisering samt näringslivsfrågor. På kansliet arbetar ytterligare en kommunjurist och en jurist som du kommer ha ett nära samarbete med. Kanslienheten ansvarar bland annat för ärendehantering till välfärdsnämnden, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige samt är stöd till den politiska organisationen där fullmäktiges beredning ingår. De juridiska frågorna är centrala inom enheten och som kommunjurist har du en viktig roll i att ge stöd till både den politiska organisationen och förvaltningen. En del av tjänsten innebär även att arbeta med Ekonomi- och upphandlingsenheten med upphandlingsfrågor. Rollen innebär även att vara kommunens upphandlingsjuridiska resurs.

Arbetsbeskrivning

Som kommunjurist är du en viktig kugge i stödet till förvaltningen och i utvecklingsarbetet inom kansliet. Tyngdpunkten kommer att vara inom om skollagstiftning, offentligrätt och civilrättsliga frågor, upphandling samt dataskyddsförordningen, GDPR. I din roll kommer du att tillsammans med upphandlingsenheten ha uppgiften att säkerställa att kommunen följer upphandlingsregelverk samt interna regler och rutiner i samband med offentlig upphandling, förnyade konkurrensutsättningar och avrop från ramavtal. I dina uppgifter ingår även att delta i kvalificerade upphandling och vara ett stöd till Upphandlingsenheten. En annan viktig del i arbetet är att bevaka rättsutvecklingen och ta de initiativ som behövs för att kommunen ska vara uppdaterad på gällande lagstiftning. Du kommer även att informera och utbilda i juridiska frågor. Andra exempel på arbetsuppgifter kan vara rättsutredningar, avtalsskrivning som exempelvis personuppgiftsbiträdesavtal. Du kommer även att handlägga och föredra ärenden, bistå chefer med råd kring juridiska frågor. En del av tjänsten innebär även att vara stöd till ordföranden på kommunfullmäktiges sammanträden. Inom kanslienheten finns en ytterligare kommunjurist som du kommer ha ett nära samarbete med.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: • har juristexamen och helst flerårig erfarenhet från kvalificerat självständigt juridiskt arbete inom offentlig sektor, domstol eller från andra myndigheter alternativt advokatbyrå • har mycket god kunskap om upphandlingar/upphandlingsjuridik enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) och god förståelse för lagstiftningens möjligheter och begränsningar • har mycket god kunskap i skollagstiftning, kommunal- och förvaltningsrätt liksom övriga regelverk som styr kommunal och offentlig förvaltning • har förmåga att strukturera och analysera komplicerade frågeställningar och på ett tydligt sätt kommunicera kring dessa, liksom att föreslå handlingsalternativ och lösningar utifrån juridiska avvägningar. Det är meriterande med: Notarietjänstgöring eller tidigare arbete som kommunjurist samt erfarenhet av arbete med avtal och avtalsförhandlingar samt goda kunskaper inom avtalsrätt. Vi söker dig som är trygg i din profession och arbetar effektivt, ofta självständigt och har förmåga att prioritera utan att ge avkall på noggrannheten. Som person är du prestigelös, med god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du har ett gott omdöme, förenat med hög integritet. Att leverera god service och ett bra bemötande ser du som en självklarhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A907324
Ansök

Övrig information

Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden har gått ut. Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress: Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.