Kontakt
Lyssna

Förskollärare till Reggio Emilia inspirerade Rullstenen

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen. Rullstenens förskola består idag av 5 avdelningar som är ålderhomogena. Vi söker nu en medarbetare till Tryggheten som består av 1-2 åringar. Där blir du en del av ett arbetslag av 3 pedagoger bestående av 2 förskollärare och 1 barnskötare. Vi ska utöka barnantalet på tryggheten från 9 barn till 15 barn under vårterminen och vi söker nu dig som är intresserad av att tillsammans med dina kollegor ge barn och vårdnadshavare en god introduktion och start i förskolans värld. På vår förskola verkar vi för att bygga goda relationer med barnen och med deras vårdnadshavare då vi anser att det är grundläggande i utbildningen. Då vi använder den pedagogiska lärmiljön för en del av att säkra att barnen får uppleva och erfara intentionerna från läroplanen så ser vi att du har ett intresse och ett engagemang att skapa lärande miljöer och hålla dem i ordning.

Arbetsbeskrivning

På förskolan arbetar kreativa och engagerade pedagoger och vår gemensamma verksamhetsidé hjälper oss framåt i vår förståelse av uppdraget. Verksamhetsidén är grundläggande för det vi gör och kortfattat så bygger den på att vi alltid utgår från barnen och uppdraget. Du kan läsa vår verksamhetsidé på vår hemsida. På förskolan arbetar vi för att utveckla möjligheten för barn att få uttrycka sig genom hundraspråkligheten, vi tänker språk, skiss, teckning, måleri, lera, film, foto, dans, drama och lek mm Förskolan är rikt utrustad med hjälpmedel för det. För de yngsta barnen är det en målsättning att de ska få erfara dessa uttrycksformer under sin tid på yngrebarnsavdelningen så att de sedan aktivt har möjlighet att göra egna val av uttrycksform. På förskolan kommer du att vara en viktig medaktör för förskolans utveckling, du kan vara aktiv i utvecklingen av områden i förskolan. Just nu är alla pedagoger med i läslyftet där vi fördjupar oss i natur och teknik. Vi organiserar också oss så att det finns tid för reflektion tillsammans och enskilt och varje måndag sitter hela arbetslaget och reflekterar kring vad som har hänt och hur man ska gå vidare i veckan. Vi tycker att all tid är viktig och prioriterar både för reflektion och fortbildning men även för, att vara närvarande med barnen.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara utbildad förskollärare med ett stort intresse för förskolans pedagogik. Du kan och vill vara delaktig i att barnen på förskolan för en utbildning och undervisning av god kvalitet. Du ska vara intresserad att arbeta utifrån förskolans verksamhetsidé. Tycker du som oss att förskolan är en rolig och viktig arbetsplats, så hoppas vi att du kommer in med din ansökan. Vill du se några bilder från vår fantastiska verksamhet gå gärna in på instagram rullstenens förskola.

Fakta om tjänsten

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A909547
Ansök

Övrig information

Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.harryda.se/barnochutbildning/forskoleverksamhet Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress: Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.