Kontakt
Lyssna

Information för dig som har fått en plats

Om du har har blivit utlottat till en plats har du fått hem ett brev med information senast den 26 april. Du som inte har blivit utlottat har fått besked via epost.

På den här sidan hittar du länkar och information om skatt, anmälan av bankkonto och anställningsavtal.

Skatt

När du är skolungdom kan du tjäna upp till 19 670 kr under år 2019 utan att betala skatt.

Om du inte har något annat arbete under året ska du fylla i blanketten ”Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag”. Blanketten kan du fylla i på infomötet eller ladda ner härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Den ifyllda blanketten skickas senast den 30/6 till:

Härryda kommun
Lönefunktionen/Feriepraktik
435 80 Mölnlycke

Om du räknar med ytterligare inkomster under året, kan du istället begära skattejämkning. Läs mer om skattejämkning här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anmälan av konto

För att få din lön behöver du anmäla ditt konto till Nordea. Detta gäller alla förutom de som har jobbat för kommunen förut eller de som har ett personkonto på Nordea. Här kan du anmäla ditt bankkonto till Nordea med hjälp av ditt BandIDlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ange arbetsgivarnummer 011401. Om du inte har BankID kan använda den här blankettenPDF istället.

Den ifyllda blanketten skickas till:

Nordea
Löneservice
P 1306
105 71 Stockholm

Anställningsavtal

Under de tre veckor som du har feriepraktik kommer du att bli anställd av kommunen. Du kommer att få skriva under ett anställningsavtal på ditt infomöte. Om du inte kan påbörja din feriepraktik får du säga upp din anställning innan start. För att säga upp avtalet måste din vårdnadshavare skicka ett meddelande via epost till feriepraktik@harryda.se.

Om du blir sjuk är det är viktigt att du ringer till din arbetsplats innan ditt arbetspass börjar för att meddela att du inte kommer. Efter sju kalenderdagar måste du lämna ett läkarintyg.

Midsommar

Du som jobbar under första perioden är ledig på midsommarafton den 21 juni. Däremot får du jobba en timme extra varje dag veckan efter midsommar för att kompensera för den förlorade dagen.

Utdrag ur belastningsregistret

Du som praktiserar inom barnomsorg, fritids, simskola, funktionshinder och vaktmästeri ska lämna ett utdrag ur belastningsregistret eftersom arbetsgivaren är skyldig att göra en registerkontroll. Det innebär att arbetsplatsen kontrollerar om du är dömd för något brott som gör att du är olämplig att arbeta med barn och unga. Även om du har fått feriepraktik inom vaktmästeri ska du lämna ett utdrag eftersom du kommer att jobba på arbetsplatser (främst skolor) där det finns barn.

Utdrag ur belastningsregistret måste du beställa via Polismyndigheten. Här hämtar du blanketten. länk till annan webbplatsDu som har feriepraktik inom funktionshinder ska använda den här blankettenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster istället.

Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det så fort som möjligt när du har fått ett erbjudande om feriepraktik som kräver ett utdrag. Du ska inte öppna kuvertet utan lämna det oöppnade kuvertet till din handledare på arbetsplatsen.

Belastningsregistret innehåller uppgifter om den som fått påföljder för brott och som är skäligen misstänkt för brott.


Kontakt

Jenny Hennecke
Arbetsmarknadsenheten
031-724 88 51
feriepraktik@harryda.se

Marie André
Arbetsmarknadsenheten
031-724 84 28
feriepraktik@harryda.se

Relaterad information

Externa länkar

Information om skatt till skolungdomar

Anmälan av konto via bankIDlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster