Kontakt
Lyssna

Härryda kommuns Konstförening

Alla som är anställda i Härryda kommun kan bli medlemmar i Konstföreningen.

Föreningen köper in konst som en gång om året lottas ut bland medlemmarna. Den inköpta konsten visas i kommunhusets cafeteria fram till förhandsvisningen inför  utlottningen.

Föreningen ordnar även gallerivandringar, guidade museibesök och ibland en konstresa.

Årsmöte 2019

Håller HKK den 28 mars i kommunhusets cafeteria, mer information kommer via mejlen.

Vill du vara med i HKKs styrelse?

Vill du vara med i styrelsens arbete vore det härligt, välkommen att mejla oss om du är intresserad - harryda.konstforening@gmail.com

Vårens konstvandringar

  • 2 mars kl 12 - , vi samlas i hörnet Avenyn och Kristinelundsgatan.
  • 11 maj kl 12- , samlingsplatsen kan bli Konstepidemin i Linnéstaden. Vi återkommer via mejl till er alla om detta.

Vi brukar starta vid 12 och sedan besöker vi olika gallerier där vi gemensamt tycker till om vilken konst som ska inhandlas till 2019:s utlottning.

Vill du veta mer kan du bara mejla oss på harryda.konstforening@gmail.com

Summering av 2018

Då var årets vernissage och utlottning till ända och det är dags för oss i styrelsen att summera 2018 års arbete och blicka fram emot 2019.

Först och främst vill vi tacka alla för den stora uppskattning vi fått för årets urval av verk. Verkligen roligt att så många uppskattade inköpen, som ju är den stora biten i styrelsens uppdrag. Vi eftersträvar stor bredd med variation i tekniker och uttrycksformer för att det skall finnas något för alla och som vanligt var ca 25 % original.

De flesta vinsterna delades ut direkt då glädjande många vinnare var på plats. Resterande vinster togs till stor del också omhand direkt då årets nyhet ”Ta med hem ombud” fungerade mycket bra. Stort tack för det!

Vi har fått en del tankar och frågor kring själva utlottningen som vi tar till oss/vill svara på, dessa hittar du i bifogade medlemsbrev.

Medlemsbrev, Härryda kommuns konstföreningPDF

Inköpt konst

2018 års-konstnärer och deras konstPDF

2017-års konstnärer och deras konstPDF

Vill du ta del av konsten som styrelsen hittills har köpt in så hittar du den i kommunhusets café. Vi kommer att variera objekten lite under hösten och inte hänga upp allt på en gång, kan bli spännande. Förutom tavlor köper vi även in andra objekt, dessa går tyvärr inte att "ställa ut" i caféet men de kommer att finnas med på vernissagehelgen, så klart.

Vill du bli medlem?

Medlemsavgiften är 50 kronor per månad - och den dras direkt på lönen. Fyll i blanketten och skicka den med internposten till: Kerstin Jacobsson, personalfunktionen.
Medlemsansökan KonstföreningenPDF

Om du vill gå ur föreningen

Kontakta Kerstin Jacobsson på personalfunktionen för att säga upp medlemsskapet.

Kontakt

Anna-Carin Camnert, ordförande
harryda.konstforening@gmail.com