Till innehållet

Priser och stipendier

Härryda kommun delar varje år ut ett antal priser och stipendier till kommuninvånare och verksamma i kommunen. Årets nomineringsperiod stängde 1 mars.

Nomineringsperiod

Välkommen att nominera mellan 6 november 2023 och 1 mars 2024. Olika politiska forum fattar sedan beslut om vilka som ska få priserna och dessa delas sedan ut under nationaldagsfirandet vid Mölnlycke kulturhus.

Bemötande och tillgänglighetspris

Tanken med priset är att uppmärksamma personer, företag och organisationer som arbetar för att förbättra bemötandet och tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning.
Läs mer om priset

Hbtqi-priset

Hbtqi-priset delas ut till en person eller grupp som arbetat för att främja lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck.
Läs mer om priset

Hållbarhetspris

Priset ska gå till en person eller organisation som gjort en insats som bidrar till att utveckla Härryda kommun i en hållbar riktning.
Läs mer om priset

Kulturpris

Kulturpriset delas ut, till en person eller organisation, som belöning för lång och trogen insats inom kulturområdet i kommunen.
Läs mer om priset

Kulturstipendium

Kulturstipendiet är avsett som stöd och uppmuntran till fortsatt utbildning och utveckling inom kulturområdet
Läs mer om stipendiet och ansökan

Årets föreningsprofil

Priset ska gå till en föreningsaktiv person som profilerat sig med en föreningsinsats utöver det vanliga.
Läs mer om priset

Mästare i Härryda

Varje år uppmärksammas särskilt starka idrottsprestationer och framgångar från ett lag eller -utövare bland kommunens föreningsaktiva genom priset Mästare i Härryda. Mästare kan anmäla sin mästarstatus till kommunen.
Läs mer och nominera Mästare i Härryda senast 25 maj 2024

Kontakt

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-03-04