Till innehållet

Så kan du påverka

Vi utvecklar samhället tillsammans. Det finns flera sätt för dig att vara delaktig och påverka i kommunen. Från att lämna in en synpunkt, till engagemang i verksamhet, politik eller förening. Hoppas att vi hörs!

Barn tittar på när äldre kille hoppar med skateboard i skateparken i Djupedalsäng.

Djupedals idrottsplats är ett exempel på hur föreningar och kommun kan samverka. Foto: Anna Sigvardsson

Du som bor och verkar i Härryda kommun ska känna att du kan vara med och påverka sånt som kommunen ansvarar för och som är viktigt för dig. Kanske vill du ha bättre inblick i ditt barns lärande, hitta samverkan kring en lokal plats eller så vill du bidra till utvecklingen av ett naturområde. Din medverkan är viktig. Välkommen med dina tankar!

Kontakta verksamheten

Vill du ställa en fråga, lämna en synpunkt, framföra klagomål eller kanske ge oss beröm kan du kontakta berörd verksamhet direkt. Antingen ringer du kommunens kontaktcenter eller så kan du enkelt skicka in din din synpunkt via ett formulär formulär.
Lämna en synpunkt
Gör en felanmälan

Kontakta en politiker

Vi har cirka 120 politiker i Härryda kommun. Alla utom våra två kommunalråd är fritidspolitiker. Beroende på vad din fråga gäller kan du vända dig antingen till någon av ledamöterna eller direkt till partierna.
Kommunalråd
Politiker A-Ö
Kontaktinformation till partierna

Härrydaidén

Har du en idé om hur Härryda kommun kan bli ännu bättre? Då har du helt enkelt en "Härrydaidé". Välkommen att skicka in ditt förslag. Tillsammans utvecklar vi vår kommun!
Härrydaidén

Appen Mitt Härryda

I appen Mitt Härryda kan du göra felanmälningar och även tycka till om innehållet i appen och hur det kan bli till mer nytta för dig. Appen används också för olika medborgardialoger om utvecklingen av Härryda kommun. Du laddar ned appen där appar finns.
Appen Mitt Härryda

Starta förening

Är ni fler som har samma intressen kan ni starta en förening. Tillsammans med andra kan du enklare driva ditt intresse framåt. Kommunens föreningsservice kan hjälpa dig vidare.
Starta förening

Engagera dig i politiken

Ytterst styrs kommunen av politiska partier. Alla politiker, utom de tre kommunalråden, är fritidspolitiker. Det betyder att de lägger delar av sin fritid på att engagera sig i kommunens utveckling. Du kan vara aktiv medlem i ett parti och få vara med och tycka till, utan att vara invald i kommunfullmäktige.
Politiska partier i Härryda kommun

Ungt inflytande

Du som är under 18 år får ännu inte rösta, men har ändå möjligheter att vara med och påverka i samhället.
Ungt inflytande

Politiker på plats

Kommunfullmäktiges ordförande och vice ordförande är på plats för att svara på frågor och ta del av dina synpunkter.

Kontakt

Kontaktcenter

Härryda kommun
435 80 Mölnlycke
Fler kontaktuppgifter

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-03-19