Till innehållet

Digitala verktyg

I Härryda kommun distribueras samtliga kallelser samt protokoll till förtroendevalda digitalt.

Ipad och e-post

I samband med att du tillträder ett uppdrag som politiker tilldelas du en Ipad samt en sk politikermejl, förnamn.efternamn@politiker.harryda.se, där du får viktig information utfrån ditt uppdrag. Det är också ett sätt för invånare i Härryda kommun att kunna kontakta dig.

Det är viktigt att du bevakar din brevlåda och regelbundet läser inkommande e-post.

Låskod Ipad

För att förhindra att obehöriga kommer åt informationen på din Ipad behöver låskoden vara unik, inte personnummer eller 123456.

Lösenord

Lösenordet för e-post och det administrativa nätet, HK ADM i kommunens lokaler behöver bytas var 60:e dag. Du kan byta ditt lösenord själv innan det går ut via Byta lösenord 

Har lösenordet redan gått ut hjälper servicedesk dig med ett nytt, 031-724 63 90

Webbmail

För att komma åt din e-post via webbmail på dator, Ipad eller mobil går du in på https://outlook.office.com/mail/ Länk till annan webbplats. och loggar in med din politikermail samt lösenord.

Regler för surf och mobildata

Du kan surfa i EU/EES-länderna till samma kostnad som hemma i Sverige. Men om du surfar utanför EU/EES kan det bli väldigt kostsamt. Du måste då stänga av mobildata i Ipaden.

Vi rekommenderar att du inte tar med din Ipad när du reser utanför EU/ESS länder, dels för att det finns en risk att obehöriga kan ta del av informationen på din Ipad samt att det kan medföra extra kostnader för dig.
Surf och mobildata Pdf, 148.2 kB.

MeetingsPlus

Kallelser distribueras via vår mötesapp MeetingsPlus. Appen är installerad på din iPad och underlättar arbetet med sammanträdet digitalt.

Lösenord

Lösenordet i Meetings behöver uppdateras regelbundet, minst var tredje månad, bland annat med anledning av att man nu hanterar sekretesshandlingar i verktyget.
Säkert lösenord och hur du byter lösenord i Meetings Pdf, 494.1 kB.

Manualer

Hur du skapar en snabblänk i iPaden Pdf, 108.4 kB.
Manual uppdatera IOS Pdf, 428 kB, öppnas i nytt fönster.
Lägg till organisation och serveradress Pdf, 276.5 kB.

Instruktionsfilm

Filmen som är tillhandahållen av systemleverantören Formpipe, ger en bra introduktion till verktyget MeetingsPlus. Notera att det i filmen nämns en funktion som inte är aktiv i Härryda kommun:

  • Prenumerera på instanser - (Härryda kommun har valt att sekreteraren istället skickar e-post när något nytt är upplagt)

Kort introduktion: Nyheter Meetings plus 9.1 Länk till annan webbplats.
Längre utbildning indelad efter funktioner: Valfri utbildning i Meetings plus 9.1 Länk till annan webbplats.

Kontakta din sekreterare på kansliet om du behöver hjälp med Meetings.
Kontaktuppgifter kansliet

Digitalt närvaro och voteringssystem

Kommunstyrelsen, socialnämnden, nämnden för utbildning, kultur och fritid och kommunfullmäktige använder sig av ett digitalt system för närvaro och votering från leverantören Quickchannel.

Quickchannel är ett webbaserat system för att hantera och dokumentera sammanträden. Systemet förenklar och effektiviserar bland annat upprop av ledamöter och ersättare samt voteringsförfarandet. Systemet ger också möjlighet att lägga in talarlista, debattregler/talartid och är ett stöd under sammanträdet för ordförande och sekreterare.

Instruktion Quickchannel Länk till annan webbplats.
Instruktion för två fönster samtidigt - Quickchannel och Meetings Pdf, 252.1 kB.

Servicedesk, IT funktionen

Servicedesk hjälper till med lösenord HK ADM samt politikermejlen.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2023-02-02