Kontakt
Lyssna

Rävlanda trädgård

Nu kör vi igång med projektet Rävlanda trädgård - en unik trädgård och mötesplats, tillgänglig för alla. Projektet är planerat att starta under 2017 och kommer att fortgå under cirka två år.

Workshop!

Så perenner med Gerben Tjeerdsma från Råda säteri söndag 25 februari kl. 13.00 - 16.00 i Rävlandaskolans slöjdsal.

Allt material finns på plats. Ingen kostnad.

Info och föranmälan senast 21 februari till sinikka.thorn@harryda.se

Workshop!

OBS! Ändrat datum!

Vad? Bygga varmbänkar.
När? Söndag 12/11 kl. 11.00.
Var? Heden, Rävlanda.
Kostnad? Gratis.
Anmälan och info? sinikka.thorn@harryda.se

OBS! anmälan senast fredag 10/11.

Alla intresserade är varmt välkomna!

Mätning av odlingslotter

Arbetsledare Susanne Gugger mäter ut odlingslotter

Nu börjar vi!

Lördag 6 maj klockan 10.00 sätter vi spadarna i jorden! Alla Rävlandabor som vill vara med och odla är varmt välkomna. Vi kommer att mäta ut odlingslotter på Heden till de som är intresserade av att odla. Spadar och andra verktyg kommer att finnas på plats. Ta gärna med fika och håll tummarna för fint väder!

Tanken med trädgården är att den ska bli en gemensam mötesplats mellan generationer och kulturer. Projektet delfinansieras av Härryda kommun och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Trädgården kommer att innehålla en perennträdgård där man kan njuta av dofter och färger i lugn och ro och ett odlingsfält för Rävlandabor som till exempel vill odla sina egna grönsaker. Den kommer också att innehålla en pedagogisk del där skolan och eleverna kommer att kunna odla, lära sig om naturen och dess kretslopp med mera. Även en liten äventyrsdel kommer att anläggas för barnen.

Vi vill ha din hjälp!

Vi vill gärna ha med en historisk anknytning till trädgården, att det en gång i tiden fanns en marknadsplats med liv, rörelse och möten. Därför känns det viktigt att de ideella föreningarna i Rävlanda är med och delar med sig av sin kunskap.

Med hjälp av studenter från trädgårdsutbildningen Hermods på Råda Säteri och er Rävlandabor vill vi förvandla Heden till en plats där alla är välkomna att odla, umgås eller bara njuta. 

En trädgårdsförening ska bildas

Det ska bli ett gemensamt projekt och därför det är speciellt viktigt att ni är med från början med era idéer och ert engagemang. Ett mål är att bilda en trädgårdsförening som kan säkra att trädgården lever vidare efter projektets fullbordande.

Kontakt

Sinikka Thörn, projektledare
073-301 30 63
sinikka.thorn@harryda.se

Relaterad information

Externa länkar