Kontakt
Lyssna

FN-Dagen

Den 24:e oktober 2018 firade Härryda kommun FN-dagen och uppmärksammade de globala målen i Landvetters kulturhus

Allmänheten bjöds in till att ta del av föreläsningar samt sång och musikuppträdanaden. För de yngre barnen fanns det pysselaktiviteter och för de lite äldre andra välbesökta ungdomsaktiviteter.

Kvällen invigdes av David Dinsdale, L som hälsade alla välkomna efter lite sång och musik av estetelever från Hulebäcksgymnasiet.

Kvällens första föreläsare var Bi Puranen, docent på institutet för framtidsstudier som också varit med och utvecklat de globala målen talade på temat: ”Sverige extremt och samtidigt lagom – hur hänger det ihop

Kvällens andra talare var: Agnes Jinstrand, Agnes Andersson och Frida Heslyk som pratade om demokratiprojektet Härryda kommun har med Homa Bay i Kenya och deras upplevelser och lärdomar från projektet.

Båda föreläsningarna var mycket uppskattade!

Kvällen förgylldes av fler sång- och musikuppträdanden av de duktiga esteteleverna från Hulebäcksgymnasiet.

På plats var också Hulebäcksgymnasiets FN-grupp som informerade om FN och Team Agenda 2030 från kommunens utvecklingsfunktion som informerade om de globala målen. Man kunde också som kommuninnevånare tycka till om vilka mål man tycker att man ska fokusera på i Härryda kommun för att göra störst skillnad.