Påverka i Härryda kommun

Du som bor och verkar i Härryda kommun ska känna att du kan vara med och påverka sånt som kommunen ansvarar för och som är viktigt för dig. Därför vill vi nu veta hur vi kan göra det enklare för dig att vara med och tycka till.

Inställd träff i Eskilsby 2 december

Tyvärr är dialogträffen i Eskilsby inställd med kort varsel. Du som ändå vill prata en stund om frågan "Hur ser du på möjligheterna till delaktighet och inflytande i kommunen idag – och hur skulle du vilja att det fungerar?" är välkommen att höra av dig på telefon till Håkan Eriksson, ordförande i beredningen för framtidens välfärd och samhällsutveckling: 0707-42 64 03

Folk som sitter i sammanträde. Kvinna begär ordet genom att räcka upp handen.

Sammanträde i kommunfullmäktige. Foto: Emmy Jonsson

Kanske vill du ha bättre inblick i ditt barns lärande, hitta samverkan kring en lokal plats eller så vill du bidra till utvecklingen av ett naturområde. Oavsett på vilken nivå du vill vara med och ha inflytande, är det viktigt att du känner att du har bra möjligheter till det. Hur ser du på möjligheterna idag – och hur skulle du vilja att det fungerar?

Under hösten 2021 vill vi ta reda på detta, för att kunna utveckla information, arbetssätt och verktyg för delaktighet och inflytande i kommunen.

Befintliga vägar för synpunkter och dialog

Redan idag finns flera sätt att kontakta kommunen med synpunkter, för dialog eller för att hänga med i politik och beslut. Fungerar de här vägarna bra? Vad kan bli bättre och vilka andra former för inflytande och delaktighet skulle du vilja se?

Dialog och synpunkter

Så fungerar Härryda kommun

Tyck till så att vi kan utveckla dina möjligheter att påverka

Vi vill ha in så många svar som möjligt, för att få en god bild av läget och behoven av utveckling. Därför finns det flera olika sätt för dig att tycka till:

Svara på webbenkät

Dialogträffar med politiker - datum och platser

Under hösten har beredningen för framtidens välfärd och samhällsutveckling bjudit in till dialogträffar i Hindås, Hällingsjö, Härryda, Landvetter, Mölnlycke och Rävlanda. 2 december skulle det även ha varit en träff i Eskilsby, som tyvärr blivit inställd med kort varsel.

2 december klockan 18 på Eskilsbygården - INSTÄLLD

 

Lämna dina förslag i brevlådan

Förslagsbrevlådor kommer att finnas på biblioteken i Hindås, Landvetter, Mölnlycke och Rävlanda samt i kommunhuset från slutet av september. Välkommen att lämna dina förslag där.

Ditt bidrag är viktigt

I slutet av hösten sammanställer vi alla tankar och idéer. Därifrån tar vi nästa steg för att göra det enklare för dig att vara med och påverka. Tack för att du vill vara med!

Kontakt

Håkan Eriksson
ordförande i beredningen för framtidens välfärd och samhällsutveckling
0707-42 64 03
hakan.eriksson@politiker.harryda.se

Roger Nordman
Ordförande
kommunfullmäktige
roger.nordman@politiker.harryda.se

Anna Svensén Burgman
sekreterare
031-724 87 29anna.svensen.burgman@harryda.se

Relaterad information