Kontakt
Lyssna

Vi firar demokratin

Den 17 december 1918 beslutade riksdagen att allmän och lika rösträtt skulle gälla i kommunerna från och med 1919. 2019 har det gått 100 år sedan detta inledande och stora demokratiska genombrott i Sverige.

Sveriges riksdag har med anledning av hundraårsjubileet utlyst ett nationellt firande av vår demokrati, vilket Härryda kommun självklart vill vara en del av. Demokratin är värd att värna varje dag!

Rösträttsreformen genomfördes efter en lång kamp och ett intensivt påverkansarbete och beslutet ses som en milstolpe i den svenska demokratins historia.

Härryda kommun firar demokratijubiléet

Härryda kommun inleder firandet av demokratijubileet i Mölnlycke kulturhus, Stora salen den 14 oktober 2019 klockan 18-19.30.

Evenemangskalender: Ja, må den leva! - Vi firar demokratinlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Under kvällen är du välkommen att ta del av dans, musik, teater och filmer med temat demokrati och rösträtt framfört av elever och barn från kulturskolan, Hulebäcksgymnasiet, Vuxenutbildningen och förskolan.

Det bjuds även på föredrag om rösträttsrörelsen i Göteborg, med Ingela Eek från föreningen Göteborgskvinnor i rörelse.

Efter klockan 19 finns möjlighet att mingla med kommunpolitiker och kommunanställda som arbetar med demokratiuppdraget varje dag. Utställningen Ja, må den leva! Demokratin uti hundrade årlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns samtidigt att se i kulturhuset.

Denna kväll har Izabellas café kvällsöppet fram till klockan 18.

Evenemanget är kostnadsfritt. Ingen föranmälan krävs och alla är välkomna i mån av plats.

Kontakt

Dajana Mehdin, verksamhetsutvecklare
031-724 68 51
dajana.mehdin@harryda.se

Malin Sjöman, verksamhetsutvecklare
031-724 64 18
malin.sjoman@harryda.se