Kontakt
Lyssna

Vi firar demokratin

Den 17 december 1918 beslutade riksdagen att allmän och lika rösträtt skulle gälla i kommunerna från och med 1919. 2019 har det gått 100 år sedan detta inledande och stora demokratiska genombrott i Sverige.

Rösträttsreformen genomfördes efter en lång kamp och ett intensivt påverkansarbete och beslutet ses som en milstolpe i den svenska demokratins historia.

Sveriges riksdag har med anledning av hundraårsjubileet utlyst ett nationellt firande av vår demokrati, vilket Härryda kommun självklart vill vara en del av. Demokratin är värd att värna varje dag!

Härryda kommun firar demokratijubileet

Härryda kommun inledde firandet av demokratijubileet i Mölnlycke kulturhus den 14 oktober 2019, med ett öppet evenemang där dans, musik, teater och filmer på temat demokrati och rösträtt framfördes av elever och barn från kulturskolan, Hulebäcksgymnasiet, Vuxenutbildningen och förskolan. Publiken fick även ta del av ett föredrag om rösträttsrörelsen i Göteborg.

Utställningen Ja, må den leva! Demokratin uti hundrade årlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns fortfarande att se i kulturhusen, kommunhuset och på Hulebäcksgymnasiet.

Framöver kommer du att kunna ta del av fler öppna arrangemang som belyser demokratin

Kontakt

Dajana Mehdin, verksamhetsutvecklare
031-724 68 51
dajana.mehdin@harryda.se

Malin Sjöman, verksamhetsutvecklare
031-724 64 18
malin.sjoman@harryda.se