Kontakt
Lyssna

Vinnare i tävlingen att bygga Landvetter södra i Minecraft

Under hösten 2016 lät vi våra skolelever vara med och forma vårt nya samhälle Landvetter södra i byggspelet Minecraft. Varje klass har presenterat sitt arbete i en film. Bland 67 filmer var det fem som stack ut lite extra.

I planeringen att skapa vårt nya samhälle Landvetter södra har vi involverat våra grundskoleelever. Klassvis har de via en tilldelad dator fått bygga vårt nya samhälle i byggspelet Minecraft. Bidragen har eleverna dokumenterat genom att göra filmer där de berättar om sina tankar och sin vision. Nedan är de fem vinnande tävlingsbidrag som presenterades på finalen den 22 mars 2017.

Förskoleklassen Galaxen, Vällsjöskolan

Motivering: "Här finns många innovativa, men genomförbara idéer om hur det kan se ut i Landvetter södra i framtiden. Det är ett Landvetter södra som är anpassat efter miljön och naturen. Påverkan på miljön ska vara så liten som möjlig, men med utgångspunkt för vad som behöver finnas i staden för att de som bor där ska må bra. Här finns ett stort inslag av nytänkande."

Klass 3A, Hindåsskolan

Motivering "Här finns det som behöver finnas i en stad, man har tänkt
på helheten med miljön som utgångspunkt. Det är ett attraktivt och levande centrum där människorna som bor där trivs. Det är ett centrum där man kan umgås, men där naturen inte är långt borta."

Klass 5A, Furuhällsskolan

Motivering: "Ett Landvetter södra för alla. Ett Landvetter södra som är byggt utifrån olika behov i livets alla skeden. Staden är attraktiv för de som bor där, men den lockar även till sig andra människor som vill besöka Landvetter södras olika attraktioner och byggnader. Landvetter södra är byggt med människan och miljön som utgångspunkter och det finns en tanke med byggnadernas och infrastrukturens placering."

Klass 91, Ekdalaskolan

Motivering: "Med utgångspunkt från att Landvetter södra planeras för 25 000 invånare är det ett väl genomtänkt Landvetter södra där det finns bostäder, äldreomsorg, förskolor och skolor i den omfattning och på den plats som behövs för invånarna. Här finns också arbetsplatser och fritidsaktiviteter för dem som bor där, liksom funktioner som är viktiga med tanke på närheten till flygplatsen."

Klass 9 II, Rävlandaskolan

Motivering: "En internationell och miljövänlig stad där energikällor, återvinning och närheten till naturen är en naturlig del i planeringen. I Landvetter södra är bostadsområdena planerade för att minska segregationen och det finns många mötesplatser. Närhet till flygplatsen lockar till sig verksamheter och service som skapar arbetstillfällen."

Relaterad information