Till innehållet

Rävlanda trädgård

Ett stenkast från Rävlandaskolan hittar du Rävlanda trädgård, en mötesplats och inspirationskälla för trädgårdsintresserade. Här finns plats för lek och medhavd fika. Välkommen!

Rävlanda trädgård är en levande plats som formas och förändas i takt med nya idéer och behov.

I Rävlanda trädgårds sinnesträdgård lyfts färg och form som huvudsakligt tema. Här finner du bland annat en blandning av olika perenner och lökar, magnolia, bäddar med dahlior, rosor och teörter.

I trädgårdens skolträdgård är det fokus på ätbart med olika bärbuskar, en äpplelund, plommonträd och körsbärsträd.

Rävlanda Trädgård tillhandahåller också ett odlingsfält för Rävlandabor med gröna fingrar vill odla sina egna grönsaker.

I trädgården och området runt trädgården finns sittplatser där du kan njuta av medhavd fika och det finns möjlighet att grilla.

Hitta till Rävlanda trädgård

Rävlanda trädgård ligger på Hedvägen 7 i Rävlanda. Trädgården ligger bakom Rävlandaskolan inramad av den närliggande motionsslingan genom Heden i Rävlanda.

Du tar dig enklast till trädgården med bil eller buss.
Busshållplats: Rävlanda skola eller Rävlanda station. Promenera mot kyrkan och Rävlanda skolan.
Karta till Rävlanda trädgård. Länk till annan webbplats.
Här parkerar du med bil Länk till annan webbplats.

Arbetslivsinriktad rehabilitering

Rävlanda Trädgård erbjuder arbetslivsinriktad rehabilitering i en naturnära och grön miljö. Verksamheten vänder sig till invånare i Härryda kommun som står långt ifrån arbetsmarknaden. Rehabiliteringen anpassas efter varje individs förmåga och kan innebära olika typer av trädgårdsarbeten eller hantverk kopplat till trädgården. Arbetet varvas med pauser, fika, social samvaro, språkträning och gruppsamtal om sådant som berör.
Arbetsträning och praktik

Samverkansprojekt

Rävlanda trädgård kom till i en projektsamverkan med pengar och andra resurser dels från Härryda kommun dels från EU:s jordbruksfond och organisationerna Leader och Göteborgs insjörike.

Kontakt

Susanne Gugger, trädgårdsmästare och rehab

Sinikka Thörn, projektledare

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2022-12-14