Besök Rävlanda trädgård

Ett stenkast från Rävlandaskolan hittar du Rävlanda trädgård en mötesplats för alla och en inspirationskälla för trädgårdsintresserade. Här finns plats för lek och medhavd fika. Välkommen!

Rävlanda trädgård är en levande plats som formas och förändas i takt med nya idéer och behov.

I Rävlanda trädgårds sinnesträdgård lyfts färg och form som huvudsakligt tema. Här finner du bland annat en blandning av olika perenner och lökar, magnolia, bäddar med dahlior, rosor och teörter.

I trädgårdens skolträdgård är det fokus på ätbart med olika bärbuskar, en äpplelund, plommonträd och körsbärsträd.

Rävlanda Trädgård tillhandahåller också ett odlingsfält för Rävlandabor med gröna fingrar vill odla sina egna grönsaker. 

I och i området runt trädgården finns sittplatser att njuta av medhavd fika och det finns möjlighet att grilla.

Hitta till Rävlanda trädgård

Rävlanda trädgård ligger på Hedvägen 7 i Rävlanda. Trädgården ligger bakom Rävlandaskolan inramad av den närliggande motionsslingan.

Du tar dig enklast till trädgården med bil eller buss. Med buss kliver du av vid Rävlanda skola eller Rävlanda station. Promenera mot kyrkan och Rävlanda skolan.

Karta till Rävlanda trädgård. Länk till annan webbplats.

Arbetslivsinriktad rehabilitering

Rävlanda Trädgård erbjuder arbetslivsinriktad rehabilitering i en naturnära och grön miljö. Verksamheten vänder sig till invånare i Härryda kommun som står långt ifrån arbetsmarknaden. Rehabiliteringen anpassas efter varje individs förmåga och kan innebära olika typer av trädgårdsarbete eller hantverk kopplat till trädgården som varvas med pauser, fika, social samvaro, språkträning och gruppsamtal om sådant som berör.

Praktik och arbetsträning

Snart på Rävlanda trädgård

Under våren 2021 byggs ett nytt naturcenter vid Rävlanda trädgård. Naturcentrat kommer att bestå av tavlor med djur och naturillustrationer som avbildar den unika floran och faunan som finns i området runt trädgården.

Läs mer

Rävlanda trädgård är ett Leaderprojekt som strävar efter att locka till intresse för friluftsliv, skapa förståelse för naturens värden och ekosystem. Projektet delfinansieras av Härryda kommun och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Om projektet Rävlanda trädgård 2.0