Lyssna

Gymnastik- och trampolinhallar

I östra delen av Mölnlycke fabriker bygger Wallenstam en gymnastik- och en trampolinhall, på uppdrag av Härryda kommun.

Kommunens förvaltning och föreningarna Pixbo GF och Sjövalla FK har tillsammans tagit fram underlaget för hallarna, som ska vara anpassade för gymnastik- och trampolinverksamhet. Med en placering nära Mölnlycke centrum blir hallarna lättillgängliga för de många unga, lokala utövarna i berörda föreningar.

När hallarna står färdiga ansvarar Härryda kommun för förvaltningen av hallarna och hyr ut till föreningarna.

Förväntat datum för tillträde till hallarna är den 1 juli 2021.

Byggnationen av gymnastik- och trampolinhallen samplaneras med Wallenstam arena. När arena och hall står färdiga sommaren 2021 blir området runt Massetjärn ett centrum för idrottsutövning, med Mölnlyckehallen och idrottsplatsen på motstående sida.

Parkeringshus med solceller

Längs med Långenäsvägen kommer ett parkeringshus på plats under 2021, med utrymme för drygt 500 bilar. Parkeringshuset byggs av Wallenstam AB. Läs mer på Wallenstams webbplats.

Byggnadsentreprenör för hallar och p-hus är Bergman och Höök.

Frågor och svar

Vill du veta vad som händer i bygget just nu eller läsa svar på vanliga frågor kring Mölnlycke fabriker, Wallenstam arena och de nya idrottshallarna? Se Wallenstam arena och bostäder i Mölnlycke fabriker.

Prenumerera på den här sidan

Så hanterar vi personuppgifter

Din e-postadress är en personuppgift. När du fyller i din e-postadress och kryssar i för prenumeration så skickas ett mejl till din ifyllda e-postadress. Genom att klicka på länken i mejlet så aktiverar du prenumerationen och ger samtycke till att Härryda kommun hanterar din e-postadress. Du kan när som helst återkalla ditt godkännande genom att avsluta prenumerationen på den här sidan eller på harryda.se/prenumeration.

Om notifieringen till din e-postadress gett flera returer till systemet, raderas din e-postadress.

Besök harryda.se/personuppgifter för mer information om hur Härryda kommun hanterar personuppgifter.