Få bättre service i Landvetters Backa

Backaskolan är byggd i trä. Utanför är ekträd planterade. Bilden är tagen när solen skiner. Skolan ser inbjudande ut.

Du som bor i Landvetters Backa ska kunna ta del av den kommunala servicen, som till exempel förskola och skola för barn och unga. Viss service ska finnas i området samtidigt som det ska vara enkelt att ta sig in till Landvetter för att besöka biblioteket, handla eller vara med på aktiviteter.

Den här servicen finns idag

2017 klev de första eleverna in i fina, nybyggda Backaskolan i Landvetters Backa östra. Så småningom ska skolan kunna ta emot drygt 300 elever i årskurserna F-3. Backaskolan är gjord i miljövänliga byggmaterial och har spännande arkitektur av hög kvalitet. Det är en skola med låg energianvändning, där medarbetarna i skolköket jobbar klimatsmart och bland annat köper in råvaror med kort datum för att laga delikata skolluncher till en lägre kostnad. Eleverna har naturen alldeles inpå knuten, för både lek och lektioner.

På gång inom service

Härryda kommun har byggt Gruppbostad Östra Backa på tomten intill Backaskolan. Boendet har sex lägenheter för personer som har funktionsnedsättning.

Nedanför en grässlänt ligger en envåningsbyggnad som är grå på den vänstra sidan och röd på den högra. På tomten finns träd planterade här och var, liksom annan grönska.

Boendet öppnade hösten 2018. Kommunen har ingått avtal med en privat aktör som ska driva verksam­heten under fyra år.Planer för ökad service framöver

På bilden syns tomtmark som ligger framför bygget av flerbostadshus och framför en skogsdunge. På tomten kan en förskola byggas.

Det finns planer på en förskola i Landvetters Backa östra. Tomten där förskolan kan byggas ligger mellan Backavägen och flerbostadshusen vid Backa gård.