Till innehållet

Bygglovsenhetens öppettider

Du kan mejla, ringa och besöka bygglovsenheten med frågor om ditt byggprojekt. Här finns uppgifter om telefonnummer, telefontider och öppet hus. Här hittar du också information om avvikande öppettider vid till exempel helgdagar och sommaruppehåll.

Öppet hus öppnar igen 24 augusti

Torsdagen den 24 augusti öppnar vårt Öppet hus igen i kommunhuset. Varmt välkomna då!

Telefontider bygglovsfrågor

Du som har en allmän bygglovsfråga kan ringa oss måndag- torsdag klockan 10-12. Du ringer 031 - 724 61 00 (kontaktcenter) och ber att få prata med bygglov.

Om du redan har ett pågående ärende och vill komma i kontakt med din tilldelade handläggare skickar du ett mail till bygglov@harryda.se så ringer din handläggare upp dig. Ange diarienummer och fastighetsbeteckning i rubrikraden.

Telefontider bygglovsingenjörer

Du som redan fått ett bygglov och har frågor om tekniskt samråd, kontrollplan, installation av eldstad och andra frågor av teknisk karaktär kan kontakta din bygglovsingenjör. De är tillgängliga utom när de måste prioritera möten eller arbetsplatsbesök.

  • måndag-torsdag klockan 8-12 och 13-16.30
  • fredag klockan 8-12 och 13-15

Du ringer 031 - 724 61 00 och ber att få prata med bygglov.

Öppet hus varannan torsdag

Välkommen på öppet hus i kommunhusets reception på varannan torsdag (jämna veckor med start 12 januari 2023) klockan 16-18. Då kan du ställa frågor om ditt byggprojekt till våra handläggare på plats. Dag före helgdag (till exempel skärtorsdagen som kommer före långfredag) är det inget öppet hus.

Gör så här

  • Gå in via kommunhusets besöksingång.
  • Skriv upp dig på turordningslistan som finns där.
  • Sitt sen ner och vänta tills en handläggare ropar upp ditt namn. Det finns kaffe och te att dricka.

Enskilt besök

Bygglovsenheten tar inte emot obokade besök. Besök sker endast vid öppet hus på torsdagar.

Du kan boka möte för tekniskt samråd och liknande med ingenjör genom att ringa oss under våra telefontider eller skicka ett mejl till bygglov@harryda.se.

Mejl och e-tjänst

Du kan alltid mejla dina frågor till bygglov@harryda.se. Ange i rubriken i mejlet vilket ärende det gäller så svarar din handläggare när hen är på plats. Allmänna frågor besvaras av den handläggare som finns tillgänglig.

Med våra e-tjänster för bygglov kan du alltid skicka ansökningar och kompletteringar.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2023-07-10