Till innehållet

Bygglovsenhetens öppettider

Du kan kontakta bygglovsenheten på olika sätt om du har frågor om ditt byggprojekt. På den här sidan finns telefonnummer, telefontider och information om öppet hus. Här hittar du också information om avvikande öppettider under till exempel helgdagar och sommaruppehåll.

Boka en bygglovshandläggare


Med e-tjänsten Boka en bygglovshandläggare kan du som privatperson och företagare boka ett möte med en kunnig handläggare. Hen hjälper dig med frågor som handlar om bygglov, förhandsbesked, marklov, rivningslov, attefallsbyggnader, kontrollplan med mera.

Tjänsten har en bokningsbar kalender med tider två månader framåt. Du bestämmer om du önskar träffas över telefon, på ett digitalt videomöte eller ett fysiskt möte i kommunhuset i Mölnlycke.

Ta gärna fram uppgifter om fastigheten, skicka med eventuella dokument och försök att utförligt beskriva vilka frågor du har. Då ger du handläggaren möjlighet att vara väl förberedd till ert bokade möte.

Tjänsten Boka en bygglovshandläggare gäller för både nya och pågående bygglovsärenden.

Telefontider för bygglovsfrågor

Du som har en allmän bygglovsfråga kan ringa oss måndag till torsdag klockan 10.00–12.00. Ring 031-724 61 00 (kontaktcenter) och be att få prata med bygglovsenheten.

Telefontider till bygglovsingenjörer

Om du redan har fått ett bygglov och har tekniska frågor om till exempel kontrollplanen, det tekniska samrådet eller att installera en eldstad kan du kontakta din bygglovsingenjör.

Bygglovsingenjörerna är tillgängliga under följande tider (förutom om de måste prioritera möten eller arbetsplatsbesök):

  • måndag till torsdag klockan 8.00–12.00 och 13.00–16.30
  • fredag klockan 8.00–12.00 och 13.00–15.00.

Ring 031-724 61 00 och be att få prata med bygglovsenheten.

Öppet hus varannan torsdag

Varannan torsdag jämna veckor klockan 16.00–18.00 håller vi öppet hus i kommunhusets reception. Då är du välkommen att ställa frågor om ditt byggprojekt till våra handläggare på plats. På torsdagar före helgdagar (till exempel skärtorsdagen som kommer före långfredagen) är det inget öppet hus.

Så här besöker du oss under öppet hus:

  • Gå in via kommunhusets besöksingång.
  • Skriv upp dig på turordningslistan som finns där.
  • Sätt dig och vänta tills en handläggare ropar upp ditt namn.

Skriv till bygglovsenheten

Du kan alltid skicka dina frågor till bygglovsenheten med e-tjänsten Skriv till samhällsbyggnad. Allmänna frågor besvaras av den handläggare som finns tillgänglig.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-05-13