Kontakt
Lyssna

Språktåget

Språktåget är ett kulturutbyte i hög hastighet mellan Göteborg och Stockholm där nyanlända och svensktalande färdkamrater möts för en trevlig pratstund.

Det bästa sättet för nyanlända att lära sig svenska är att öva, öva och öva igen. Tyvärr har många nyanlända svårt att praktisera sin svenska då de helt enkelt inte har några svenska grannar eller vänner att prata med.

Den 29 januari samlar vi nyanlända som studerar svenska och svensktalande färdkamrater i Språktåget. Under de tre timmar det tar att åka mellan Göteborg och Stockholm får SFI-eleverna en unik möjlighet för språkträning, och både färdkamraten och eleven får en chans till ett kulturutbyte. Eleverna går sedan en guidad tur i Stockholm för att lära känna vår huvudstad där färdkamraterna självklart är välkomna att följa med.

Vill du bli färdkamrat på Språktåget?

Som färdkamrat reser du kostnadsfritt tillsammans med en SFI-elev från Göteborg till Stockholm den 29 januari 2019. Tåget avgår vid sjutiden ifrån Göteborg.

Väl framme i Stockholm kan färdkamraten välja att följa med på en guidad tur av Stockholm eller att sysselsätta sig på egen hand. Under tidig kväll går tåget tillbaka till Göteborg om man inte hellre vill stanna kvar och ordna egen hemresa.

Anmäl intresse till Språktåget

Om du vill bli färdkamrat till Språktåget skickar du in din ansökan senast den 10 janurai 2019. När urvalet är klart kommer du att meddelas om du är en av de som valts ut.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 10 januari klockan 23.30.

Kontakt

Britt Nedestam, lärare
britt.nedestam@harryda.se