Kontakt
Lyssna

Skolkommunen Härryda

Härryda kommun ligger strax utanför Göteborg. Vi har goda kommunikationer, oavsett om du vill bo i Göteborg eller Borås. Dessutom är det vackert här; 180 sjöar och massor av härlig skog gör det lite trevligare att gå till jobbet. Men det allra bästa är ändå att vi som jobbar här gillar att ge det där lilla extra. Det blir lite roligare då, eller hur?

Från bra till bättre!

Vi arbetar för att gå från bra till bättre. Vi har hög måluppfyllelse och vi har haft goda betygsresultat under flera års tid, både vad gäller antal elever med betyg i alla ämnen, meritpoäng och behörighet till gymnasiet.

Gemensam helhetsidé inom förskola, grundskola och fritidshem

I Härryda kommun har vi 31 kommunala förskolor och 16 grundskolor, varav 12 skolor har elever i de tidigare åldrarna med tillhörande fritidsverksamhet.

Vi tror på att följa barn och elever från förskola upp till avslutad grundskola. I vår helhetidé ”Rötter och vingar” beskriver vi hela kommunens syn och arbetssätt från förskola till avslutad grundskola. Rötterna står  för värden som barnen och eleverna får med sig genom möten och relationer. Det är trygghet, social förmåga och självkänsla. Vingarna står för nyfikenhet, modet och viljan att upptäcka och lära sig nytt.
Kommunala förskolor
Kommunala grundskolor

Populära Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet kännetecknas av hög måluppfyllelse och högt söktryck. Det är en av Göteborgsregionens populäraste gymnasium och har 1 750 elever och cirka 200 anställda. Hulebäcksgymnasiet erbjuder sex högskoleförberedande program, fyra yrkesprogram, introduktionsprogram samt gymnasiesärskola. Skolan ligger i centrala Mölnlycke och invigdes 1995 men skolbyggnaden har anor från 1800 talet.
Hulebäcksgymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stor bredd inom vuxenutbildningen

Vuxenutbildningen i Härryda kommun är en liten skola med stor bredd. Vuxenutbildningen bedriver undervisning på grund- och gymnasial nivå, SFI-undervisning, särskild undervisning samt har populära YH-utbildningar. Här arbetar ca 35 medarbetare.
Vuxenutbildningen

Härryda kommun

Kommunen sju tätorter från väst till öst: Mölnlycke, Landvetter, Härryda, Hindås, Rävlanda, Hällingsjö och Eskilsby. I kommunen bor omkring 36 700 medborgare och vi har ungefär 2 700 tillsvidareanställda medarbetare. Vi expanderar och bland annat planeras en ny grundskola i Landvetter. Hälften av kommunens medarbetare arbetar inom sektorn för utbildning och kultur.

Kontakt

Se kontaktuppgifter under respektive verksamhet