Till innehållet

Gitarr och elbas

Gitarr och elbas tillhör strängingstrumenten och går att använda i alla möjliga sammanhang och musikstilar.

En gitarrist spelar elgitarr med ett plektrum.

Bild: Anna Sigvardsson Högborg

På gitarr- och elbaskurserna får eleverna varje vecka en spellektion, ofta tillsammans med andra spelkompisar. På kulturskolan finns gitarrensembler, rockband, orkestrar och olika projekt, där man får möjlighet att spela tillsammans med andra musikanter för att få ut så mycket som möjligt av sitt musicerande.

I gitarrkursen kan man spela både akustisk gitarr och elgitarr.

En hand spelar högst upp på halsen på en elbas. Bakgrunden är alldeles svart.

Bild: Jan Kwarnmark

Om gitarr- och elbaskurserna

Kulturskolans gitarr- och elbaskurser är tillgängliga från årskurs 3. Undervisningen sker främst i Kulturskolans lokaler i Mölnlycke samt i Landvetters och Mölnlycke kulturhus. Viss undervisning sker på några av kommunens grundskolor i anslutning till skoldagen. Lektionstiderna planeras i samråd med undervisande lärare.

Går inte att hyra gitarr eller elbas

Det går inte att hyra gitarr eller elbas av kulturskolan. Därför behöver man själv ha tillgång till ett instrument för att kunna öva hemma mellan lektionerna.

Fördjupningskurs

För den som vill utveckla sitt musicerande ännu mer finns en fördjupningskurs i musik från årskurs 8. På musikfördjupningen får man en längre spellektion och en gemensam lektion varje vecka som innehåller musikteori, arrangering, komponering och samspel.

Om fördjupningskurser

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-03-27