Kontakt
Lyssna

Workshoppar Kulturkraft 2019

På eftermiddagen kan du välja mellan ett antal olika workhoppar.

Kulturwebben

Folk- & världsmusik för kör

I denna körworkshop får du möta folkmusiktraditioner från olika världar. Ingrid Brännström är en av tre medlemmar i musikteatergruppen Markatta, som sedan 1991 turnerat runt med barnföreställningar fyllda av musik, dans, rörelse och teater. Ingrid har i många år arbetat pedagogiskt med världskulturmusik, körer, rytmik och teater för barn och personal i skolor.

Ingrid Brännström är lärare på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Hon undervisar på världsmusikprogrammet i sång, kör och ensemble.

Kulturwebben

Karaktärsmask och de fyra elementen

Här får vi jobba med neutral mask och karaktärsmask. Den neutrala masken är fundamentet för allt maskarbete - den öppnar upp, avslöjar och förstärker ditt eget uttryck i din kropp. Karaktärsmasker (helmasker) kräver tydlighet och enkelhet i skådespelarens uttryck. Vi undersöker, improviserar och bygger små scener med maskerna.

Du som deltagare behöver ha kläder som du kan röra sig i, gärna svarta kläder.

Tinna Ingelstam är skådespelare, teaterlärare och regissör. Hon är också en av grundarna till teatergruppen Teater Kolibri.

Kulturwebben

Mellan hand och tanke

Elins workshop handlar om den konstnärliga processen med fokus på samarbetet mellan materialet, handen och tanken. Vi får möta en konstnär som rör sig mellan bilden och orden. Hon fördjupar sig i vardagens till synes enkla liv; där mellanrummen, marginalerna och pauserna får en betydelse och historien blir till. Elin vill inspirera oss att förlita oss till den konstnärliga processen, att det ena leder till det andra och att resultatet inte alltid finns i slutet på vägen...

Elin Stålhammar är yrkesverksam konstnär, bosatt i Härryda kommun.

Kulturwebben

Med gatan som fond

Välkommen till en fotografisk bildworkshop. Carl inleder med att ta upp grunderna i fotografins fantastiska värld, med extra fokus på porträtt- och gatufoto. Därefter är det dags för oss att själva ta tag i kreativiteten. Vi ger oss ut och fångar spännande bilder med gatan som fond och återsamlas som avslutning för att gemensamt bearbeta våra bilder.

Carl Cidson är lärare i Estetik & Media på Hulebäcksgymnasiet.

Kulturwebben

No Judgement

Den här dansworkshopen handlar om att hitta och behålla sin inspiration. Malin ger oss två olika sorters kombinationer och skapar rum för improvisation/freestyle. Hon uppmuntrar och utmanar oss att släppa våra hämningar och eventuell prestige, allt för att hitta nya uttryckssätt, finna glädje i olika stilar och kunna använda musiken på ett annorlunda sätt.

Malin Zaki är frilanskoreograf, danspedagog och showproducent/regissör. Genom åren har Malin utvecklat sin egen stil där hon blandar Jazz, Street, Hip Hop, och Lyrical/Contemporary Jazz/Hip Hop.

Kulturwebben

Skapa film med mobilen

En workshop om att använda elevernas mobiler för att skapa film i skolan. Många har idag en telefon i fickan som fungerar utmärkt att filma med och istället för att lära sig komplicerade videoredigeringsprogram i datorn kan mycket göras direkt i telefonen. Vi får lära oss att filma, redigera och spara våra färdiga filmer. Du som deltagare behöver ha med en iPhone eller iPad med programmet iMovie färdiginstallerat.

Ulf Anagrius är medialärare på Hulebäcksgymnasiet med ett särskilt intresse för film.

Kulturwebben

SMARTgatART

Tillsammans utforskar vi gatukonstens möjligheter, material och tekniker. Gatukonstnären Banksy utmanar etablissemanget genom sin gatukonst och nyligen såldes hans konstverk ”Girl with Balloon” som sedan automatiskt strimlades. Varför? Det är roligt och tacksamt att reflektera kring konstbegreppet med gatukonst som utgångspunkt. Vi fokuserar på budskapet och skapar smarta och unika verk i olika tekniker och material.

Hantverks-/designläraren Maria Frank och socialpedagogen/snickaren Henrik Brynolfsson jobbar på Hulebäcksgymnasiets Introduktionsprogram med den den praktiska verksamheten Växtkraft.

Kontakt

kulturkraft@harryda.se

Camilla Alenäs
planeringschef Hulebäcksgymnasiet
031-724 66 97
camilla.alenas@harryda.se

Jenny Björkqvist planeringsledare
Härryda kulturskola
031-724 63 15
jenny.bjorkqvist@harryda.se