Kontakt
Lyssna

Kulturkraft

Kulturkraft är en fortbildningsdag som arrangeras varje år i Mölnlycke av Hulebäcksgymnasiet och Härryda kulturskola. Dagen riktar sig främst till lärare i estetiska ämnen på grundskolan, gymnasiet och kulturskolan där kulturens kraft står i centrum. Syftet är att fortbilda, inspirera, stärka och lyfta pedagoger inom konst och kultur.

Kulturkraft 2019

 I år har vi glädjen att få lyssna till skådespelaren och musikern Åsa Gustafsson som tillsammans med musikerkollegan Lotta Wenglén berättar om konsten som drivkraft för sitt skapande. Under eftermiddagen kan du välja mellan ett antal olika workhoppar efter eget intresse, läs mer på efterföljande sidor. Dagen avrundas, för den som vill, med en magisk eldshow och gemensam After Work. Vi ser fram emot en inspirerande, utmanande och kreativ dag tillsammans!

Program

  • Kl 08.30 Incheckning & kaffe Mölnlycke kulturhus
  • Kl 09 Föreläsning med Åsa Gustafsson Mölnlycke kulturhus, Stora salen
  • Kl 12 Lunch Hulebäcksgymnasiet, Matsalen
  • Kl 13 Valbara workshoppar, läs mer om workshopparna här
  • Kl 16 After Work Hulebäcksgymnasiet, Gatan
  • Kl 17.15 Eldshow med duon Eldfågel Hulebäcksgymnasiet, Entrén
Kulturwebben

Med konsten som drivkraft

Min väg till mitt konstnärskap lyser igenom i det mesta jag gör, aspekten att jag är småstadstjej i storstad, kvinna i mäns territorium (inte längre), osäker och viljestark, rolig och ledsen, orolig och arg, kroniskt politiskt intresserad och medmänskligt bevakande...

Åsa Gustafsson är skådespelare, musiker, regissör och krönikör. Vi möter henne tillsammans med låtskrivaren och musikern Lotta Wenglén.

Kontakt

Camilla Alenäs
planeringschef Hulebäcksgymnasiet
031-724 66 97
camilla.alenas@harryda.se

Jenny Björkqvist planeringsledare
Härryda kulturskola
031-724 63 15
jenny.bjorkqvist@harryda.se