Gymnasieskola

I Härryda kommun finns en kommunal gymnasieskola som ligger i centrala Mölnlycke. Hulebäcksgymnasiet är en av Göteborgsregionens mest populära gymnasieskolor och skolan har i dagsläget ca 1750 elever från hela Göteborgsregionens upptagningsområde.

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet är en kommunal skola som erbjuder sex nationella program, fyra yrkesprogram, introduktionsprogram samt gymnasiesärskola. Information om programmen och mycket annat kan du läsa mer om på Hulebäcksgymnasiets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fristående gymnasieskolor

Fristående skolor drivs av en annan huvudman än kommunen. I Härryda kommun finns en fristående gymnasieskola, vilket är Fridagymnasiet.

Fristående gymnasium finansieras genom kommunala bidrag från elevernas hemkommuner. En fristående gymnasieskola ansöker om tillstånd att få starta hos Skolinspektionen och precis som för kommunal skolor genomför Skolinspektionen tillsyn av verksamheten på den fristående skolan. Ansökan om plats på fristående gymnasieskola lämnas direkt till skolan.

Fridagymnasiet

Rektor: Anders Berghall
Telefonnummer: 0704- 50 85 70
E-post: anders.berghall@fridaskolan.se
Hemsida: Fridagymnasiets webbplats Länk till annan webbplats.

Gymnasieskola i annan kommun

Härryda kommun ingår i ett samverkansavtal för gymnasieantagning med Göteborgsregionens 13 kommuner. Det innebär att det finns ett gemensamt kursutbud och att du som elev fritt kan söka till alla gymnasieskolor i följande kommuner: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

För elever på Introduktionsprogrammen kan andra regler gälla. Kontakta din studie- och yrkesvägledare

Kontakt

Hulebäcksgymnasiet
Idrottsvägen 2
435 80 Mölnlycke
Tel: 031-724 66 01
expeditionenhule@harryda.se

Camilla Ahlin, verksamhetschef
camilla.ahlin@harryda.se

Gymnasieval i annan kommun
Ingemar Dahlquist, Intendent Hulebäcksgymnasiet
031-724 66 27
ingemar.dahlquist@harryda.se

Synpunkter och klagomål

Om du har synpunkter som gäller gymnasieskolan vänder du dig till Synpunkter/klagomål